Pusić: Mailovima samo proslijeđena informacija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić komentirajući danas pojavu još jednog stranačkog e-maila vezano uz zapošljavanje u Ministarstvu kulture, koji je u javnosti doživljen kao pokušaj kadroviranja među članstvom HNS-a, kazala kako je to samo "proslijeđivanje javno objavljenih oglasa" te otklonila mogućnost da će netko zbog toga biti sankcioniran.

"Nažalost nitko se nije javio, a činjenica da ja za to nisam znala dok se nije pojavilo u medijima, onaj tko je to slao očito nije imao baš neke visoke veze u stranci, što znači da je i htio, ne bi mogao realizirati sumnjive veze i poznanstva", smatra Pusić.

"Obavijesti treba slati i mislim da je to sasvim normalno, većina tih poslova je za 1.600 kuna mjesečno na godinu dana po tzv. "Mrsićevom modelu", kojim se mladim ljudima omogućava da nakon toga budu eventualno lakše zapošljivi. Je li se netko od HNS-vih članova na to javio, nitko nema pojma", izjavila je Pusić.

Dodala je kako misli da je to nešto što "činovnici ne smiju raditi u smislu pozivanja na povratnu informaciju, što "ružno izgleda u javnosti", ali povratnu informaciju njima ionako nitko nije davao".

"Smiješno je da se iz HDZ-a javljaju kako je to strašno da dobivaju informaciju, a samo u Ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu se prethodno u dva mandata broj trajno zaposlenih podigao sa 400 na 800 direktnim klijentelizmom", rekla je Pusić odgovarajući na novinarska pitanja prigodom HNS-ove akcije "Vratimo trešnje u trešnjevačka dvorišta".

Ocjenjuje kako je to "pokušaj da se sve namaže istom bojom; jedna glupa i nepotrebna rečenica koja je izašla iz administracije stranke i nije imala nikakvog učinka i činjenica masovnog zapošljavanja".

Proteklih je dana iz središnjice HNS-a upućen e-mail stranačkim organizacijama u kojem se obavještavaju članovi stranke o radnim mjestima u Ministarstvu kulture koje vodi ministrica iz redova HNS-a, u kojem se traže kandidati za dva člana Vijeća za elektroničke medije.

"Ovim putem Vas pozivamo da obavijestite naše članove za koje smatrate da su kompetentni i zainteresirani te napominjem da je rok prijave do 19. ožujka te vas molimo da nas obavezno do tog datuma povratno izvijestite", stoji u, uz ostalo, u HNS-ovu e-mailu.(Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter