Pusić: Koalicija je stabilna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednica Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić danas je u Rijeci na konferenciji za novinare istaknula da je koalicija stabilna i koalicijski odnosi dobri te da će HNS držati tu stabilnost.

- Nisam velika prijateljica momačkog nadmetanja. Za mene je obnašanje dužnosti u prvom redu odgovornost. Ljude manje zanima slaganje pojedinaca u stranci, a više vlastiti životi, rekla je Pusić, odgovarajući na pitanja novinara o političkoj situaciji nakon smjene ministra financija Slavka Linića.

Smatra da će kandidat za ministra financija Boris Lalovac dobiti podršku u Saboru te poručila da nema razloga za prijevremene izbore jer koalicija ima solidnu većinu i odgovornost.

Na pitanje bi li SDP-ovcima preporučila da učine sa Slavkom Linićem ono što je HNS učinio s Radimirom Čačićem, koji je izbačen iz stranke, Pusić je odgovorila da su to neusporedive situacije.

Na pitanje ugrožavaju li koaliciju odnosi unutar SDP-a te odlasci iz HNS-a u Inicijativu za osnivanje nove stranke Narodne stranke-reformisti, Pusić je kazala da su ta događanja u HNS-u više psihološke nego političke prirode.

- U HNS-u nema poteškoća, funkcioniramo najnormalnije i tako ćemo nastaviti, a SDP je stranka koja ima snagu i koja će stabilizirati momentalnu situaciju, rekla je Pusić.

Visoki dužnosnici HNS-a su došli danas u Rijeku da bi obilježili otvaranje novih stranačkih prostorija na Korzu te da bi dali podršku kandidatu na koalicijskoj listi za Europski parlament Jozi Radošu.

- U izborima za Europski parlament bitno je fokusirati se na mogućnost da birači mogu odabrati jednog kandidata koji će najbolje predstavljati Hrvatsku. Oni neće predstavljati Vladu ili Sabor, kazala je Pusić. "Jozo Radoš ima izrazito rijetku karakteristiku, a to je da ga sve više cijenite što ga dulje znate. Uglavnom je obrnuto", rekla je Pusić.

Ocijenila je da je riječki i županijski HNS na uzlaznoj putanji, s novom generacijom političara koji pokazuju da se može, ne samo u HNS-u nego i u politici uopće, djelovati bez svađa i konflikata, bez momačkog nadmetanja.

Predsjednica regionalnog saveza HNS-a i saborska zastupnica Nada Turina Đurić ustvrdila je da su snaga HNS-a ljudi i istaknula da je ovdašnja stranačka organizacija u proteklih pet-šest godina narasla za 400 posto.

Danas su na Korzu, prije otvaranja stranačkih prostorija, HNS-ovi ministri Vesna Pusić, Andrea Zlatar Violić, Ivan Vrdoljak i Anka Mrak Taritaš razgovarali s građanima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter