Pusić i Vučić: Treba se okrenuti budućnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Srbija i Hrvatska neće povući uzajamne tužbe za genocid, ali su obje strane suglasne da će se pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ) u Den Haagu rješavati probleme iz prošlosti te da aktualna politika Zagreba i Beograda mora biti okrenuta sadašnjosti i budućnosti, zajednička je ocjena hrvatske potpredsjednice vlade i ministrice vanjskih i eurospkih poslova Vesne Pusić i srbijanskog vicepremijera Aleksandra Vučića nakon susreta u ponedjeljak u Beogradu.

"Što god da se bude događalo u Haagu suglasni smo da je to pitanje rješavanja problema iz prošlosti, a naš je posao da vodim brigu o današnjici i životu ljudi sada i u budućnosti", istaknula je na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji Vesna Pusić.

Aleksandar Vučić istaknuo je da će obje zamlje zajedničkim naporima "dati sve od sebe" da pitanja iz prošlosti "ne truju međusobne odnose i činjenice da na različite načine vidimo događaje iz prošlosti". "Mislim da je važno za generacije koje dolaze šta ćemo mi uraditi u budućnosti", rekao je Vučić.

Današnji susret Vesne Pusić i Aleksandra Vučića treći je za posljednjih godinu dana. Vučić je posjetio Zagreb krajem travnja prošle godine, Pusić mu je uzvratila posjetom Beogradu u lipnju, a nakon tih razgovora zajednički su ocijenili da se napredak u suradnji dviju država osjeća u svakom pojediničnom području koje su definirali tijekom prvog susreta u Zagrebu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter