Pusic i Erjavec za imenovanje strucnjaka u sporu oko LB-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusic razgovarala je u subotu u Dubrovniku sa slovenskim kolegom Karlom Erjavcem o pitanju Ljubljanske banke i poslije sastanka nagovijestila mogucnost da vlade angažiraju dvojicu eksperata koji bi pomogli u rješavanju spora, uz ocjenu da ratifikaciju hrvatskog pristupnog sporazuma ne bi smjelo s tim dovoditi u vezu.

"Želimo riješiti pitanje Ljubljanske banke, tj. pitanje jednog dijela štediša. Razgovarali smo o angažiranju dvojice strucnjaka u pronalaženju rješenja, ali za to moram dobiti mandat premijera i vlade", kazala je Pusic nakon sastanka s Erjavcem održanom po završetku 7. Croatia summita.

Na pitanje bi li taj spor mogao utjecati na proces ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora, Pusic je rekla da prijepor oko Ljubljanske banke ne treba vezati uz ratifikaciju. "Moje je mišljenje da je ratifikacija separatni proces", kazala je Pusic.

Dodala je kako je pitanje duga LB-a jedino otvoreno pitanje izmedu dviju država.

Erjavec je izrazio zadovoljstvo nastavkom razgovora oko tog pitanja. Smatra da bi strucnjaci trebali dati svoju ocjenu o tome kako riješiti taj problem, ali je dodao da i on za njihovo ukljucivanje u proces mora dobiti mandat svoje vlade.

Ljubljana problem neisplacenih štediša Ljubljanske banke želi rješavati u okviru pregovora o sukcesiji, a ne na sudovima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter