Pusic: Dobrih i intenzivnih prvih 100 dana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministrica vanjskih i europskih poslova i potpredsjednica HNS-a Vesna Pusic ocijenila je danas prvih 100 dana rada nove Vlade dobrim, vrlo intenzivnim i u skladu s najavama da ce se odmah poceti raditi teške stvari i donositi teške odluke.

- Mislim da u prvoj godini moramo postaviti novu sliku o zemlji u svijetu i našem okruženju, definirati i zapoceti sve teške stvari o kojima se govorilo, da bismo mogli u sljedece tri godine imati rezultate koje ljudi mogu osjetiti na svojoj koži, izjavila je Pusic novinarima.

Na upit o svom resoru Pusic je rekla da je uspjela napraviti vecinu stvari neposredno vezane uz svoj posao, pa i neke koje za koje nije racunala da ce tako brzo ici.

"Ono što je teže i ide sporije je poslagivanje administracije i funkcioniranje državne uprave iznutra. Za to smo uvijek govorili da je problem i objektivno jest problem", kazala je Pusic.

Komentirajuci tvrdnje da se vanjska politika svela na "škiljenje" prema Bruxellesu, Pusic je rekla da to tako vide vjerojatno neki prilicno slijepi analiticari, s obzirom na cijeli niz aktivnosti - "da idemo na regiju, na Rusiju, na Tursku, naravno i na Washington i Bruxelles koji su sigurno kljucna mjesta i reference za nas".

"Europska unija je asocijacija država u koju upravo ulazimo i u kojoj funkcioniramo, a SAD je zemlja kojoj apsolutno možemo biti partner u regiji. Rekla bih da konacno pocinjemo imati vanjsku politiku", porucila je Pusic.

Upitana o kritikama na politicka kadroviranja Pusic je odgovorila da misli da je to potpuno marginalno. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter