Pusic: Caciceva ostavka destabilizirala bi Vladu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potpredsjednica HNS-a Vesna Pusic rekla je danas da bi ostavka predsjednika HNS-a Radimira Cacica na dužnost prvog potpredsjednika Vlade destabilizirala Vladu, a time i Hrvatsku, dodavši da se s njim politicki slaže u svim važnijim pitanjima.

"Mi vec 15 godina suradujemo i politicki se slažemo u svim važnijim pravcima, a tako cemo i nastaviti", odgovorila je Vesna Pusic na pitanje novinara o navodnim nesuglasicama izmedu nje i Radimira Cacica na konferenciji za medije održanoj u Toplicama Sveti Martin.

Potpredsjednica HNS-a i ministrica vanjskih i europskih poslova dala je podršku Cacicu istaknuvši kako bi njegova ostavka destabilizirala Vladu, a time i Hrvatsku koja je cimbenik stabilnosti na podrucju jugoistocne Europe.

Što se tice stranke, Pusic je kazala da u HNS-u razgovaraju o svim problemima. Osvrnula se i na novinske natpise o sukobu izmedu nje i predsjednika HNS-a rekavši da u ovoj ekonomskoj situaciju kada nema kruha ocito narodu treba dati igara.

Upitana za komentar izjave o slucaju Cacic Predsjednika Republike Ive Josipovica, koji je izjavio kako Vlada i HNS trebaju razmisliti o tome može li on nastaviti obavljati svoje dužnosti, Pusic je odgovorila da je ta izjava na tragu njezina stava, odnosno da je to njezin stav te dodala kako smatra da je bolje držati se vlastita stava i o njemu otvoreno razgovarati jer se samo tako može napredovati.

Ministrica je napomenula da nema saznanja o inzistiranju stranih diplomata na Cacicevu odlasku rekavši kako je prošli tjedan posjetila Bruxelles te da tamo tu temu nitko nije spominjao, a nije se spominjala ni medu veleposlanicima u RH.

Moguci raskol izmedu njega i Vesne Pusic opovrgnuo je i sam Radimir Cacic kazavši da su njih dvoje osnivaci stranke te da oni opci interes, ali i interes stranke, uvijek stavljaju ispred vlastitih.

U Toplicama Sveti Martin danas se održavaju 7. sportske igre politicke akademije HNS-a. Jucer je tamo održana sjednica Predsjedništva kao i sjednica Središnjeg odbora Hrvatske narodne stranke - hrvatskih liberala.

O zakljuccima Središnjeg odbora izvijestio je njegov predsjednik Predrag Štromar kazavši da je HNS treca stranka u zemlji te da taj svoj status mora potvrditi i na predstojecim lokanim izborima. Na njih ce u više od 80 posto jedinica lokalne samouprave izici u koaliciji sa SDP-om i HSU-om, a u Istri s IDS-om. Govoreci o ciljevima stranke, gospodarski jakoj i stabilnoj Hrvatskoj s povecanom zaposlenošcu, Štromar je kazao kako se sve to dokazuje i kroz rad u Vladi.

Potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak dodao je da cetiri ministra i 14 saborskih zastupnika nisu zenit stranke vec da ce ona na sljedecim parlamentarnim izborima dobiti još više glasova.

U okviru 7. susreta Politicke akademije HNS-a fotograf Šime Strikoman snimio je veliku milenijsku fotografiju HNS-a u cemu je sudjelovalo oko 1500 clanova stranke odjevenih u narancaste majice.


Podijeli: Facebook Twiter