Purda kod Kosor pa u Sabor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vukovarski branitelj Tihomir Purda koji je osloboden iz ekstradicijskog pritvora u Zenici u BiH gdje je proveo 57 dana, danas je na poziv zastupnika HDZ-a Petra Mlinarica posjetio Hrvatski sabor.

Purda je jutros, naime, na osobni zahtjev posjetio i premijerku Jadranku Kosor, a novinarima je u Saboru kazao kako je tom prigodom premijerku zamolio da bude kuma njegovom djetetu što je ona i prihvatila.

Kazao je kako je premijerka Kosor zaslužna "što je on danas tu, na hrvatskom tlu". Purda je pozdravio saborske zastupnike s galerije u sabornici, a oni su mu zapljeskali. Novinarima je Purda rekao i da je oduševljen Saborom.

Tihomir Purda uhicen je 5. sijecnja pošto je Srbija za njim raspisala medunarodnu tjeralicu zbog navodnih ratnih zlocina. Njegovo uhicenje izazvalo je nezadovoljstvo hrvatskih gradana, posebice branitelja, a u javnosti se otvorilo niz pitanja, kao što su primjerice priznanja hrvatskih branitelja iznudena pod torturom u logorima u Srbiji.

DORH je utvrdio da nema dokaza da je Purda pocinio ratne zlocine te nije tražio njegovo izrucenje, a na kraju je srbijansko pravosude odustalo od njegova progona i zahtjeva za izrucenjem.


Podijeli: Facebook Twiter