Pupovac: Zalagat ću se za pravedniju Hrvatsku

Milorad Pupovac u Rovinju (N. ORLOVIĆ RADIĆ)
Milorad Pupovac u Rovinju (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Milorad Pupovac, jedanaesti na listi br. 20 Kukuriku koalicije za izbore u Europski parlament, na druženju s građanima Rovinja naveo je razloge zbog kojih bi glasači upravo njemu trebali pokloniti povjerenje i dati mu preferencijalni glas.

- S glasovima koje dobijem, a tu mislim na podršku Samostalne demokratske srpske stranke, Srpskog narodnog vijeća, nevladinih organizacija s kojima surađujem, antifašiste i druge manjinske zajednice zalagat ću se za dvije stvari.

Prvo, da autoritetom europskog parlamentarca nastavim borbu za tolerantniju, pravedniju i razvijeniju Hrvatsku, odnosno da u Europskom parlamentu pokrenem drugu europsku politiku i drugačije europske ideje, rekao je Pupovac, koji kako objašnjava Europu ne vidi kao Europu tržišta, kapitala i radne snage već Europu jednakosti, solidarnosti i ravnopravnosti među narodima.

- Europa neće moći napredovati bez naprednih socijalnih ideja. Upravo i kada uđem u Europski parlament, a moji mi glasači obećavaju da će to tako i biti, bit ću onaj koji će graditi hrvatsku politiku prema Europskoj uniji. Jer, svi smo itekako svjesni da je Hrvatska posljednjih desetak godina radila sve kako bi ušla u Europu, a da se s druge strane nismo pripremili za ono što od nje možemo očekivati, tražiti ili dobiti. Žalosno je također, da na tom planu i danas nedovoljno radimo, rekao je Milorad Pupovac.

U razgovoru s građanima Rovinja bilo je govora i o trenutno najaktualnijim događajima u zemlji - poplavama koje su poharale Hrvatsku i regiju, odnosno o načinima kako tko i iz koje perspektive može pomoći stradalnicima. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter