Pupovac: Radimo na smirivanju tenzija oko cirilice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Srpskog narodnog vijeca Milorad Pupovac danas je, komentarajuci izjavu patrijarha Irineja koji je u svojoj božicnoj poslanici ustvrdio da se progon cirilice koristi kao paravan za nastavak progona Srba u Hrvatskoj, porucio kako Srbi u Hrvatskoj rade na zaustavljanju tenzija stvorenih u Hrvatskoj i kampanja protiv cirilicnog pisma.

"Vjerujem da cemo zajedno s vladom i svim drugim akterima politickog i nepolitickog života u tome uspjeti, a s istom vjerom smo se danas okupili i poslali takve poruke", rekao je Pupovac novinarima, odgovarajuci na njihova pitanja nakon službenog dijela prijema u Novinarskom domu u povodu pravoslavnoga Božica. Pupovac je izrazio i uvjerenje da do referenduma o dvojezicnosti nece doci te ponovio svoj poziv onima koji na takav ishod mogu utjecati, "a do cijega mišljenja nam je jako stalo, bez obzira je li rijec o politickim strankama ili nepolitickim institucijama".

Novinare je zanimalo i što misli o tome da hrvatski predsjednik Ivo Josipovic nije došao na današnji prijem, na što je Pupovac rekao kako je predsjednik bio pozvan, te da je dobrodošao kad god bude mogao doci. "Razumijem razloge zbog kojih nije mogao doci, radovat cemo se prvom sljedecem susretu", kazao je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter