Punušković: Alternativni smještaj prije deložacije

Obitelj Ademi deložirana je prije dva tjedna (D. ŠTIFANIĆ)
Obitelj Ademi deložirana je prije dva tjedna (D. ŠTIFANIĆ)

S problematikom vodnjanskih Roma kojima prijete deložacije iz nekretnina u vlasništvu Grada Vodnjana temeljem pravomoćnih sudskih presuda, predstavnici romske nacionalne manjine iz Istarske županije u Zagrebu razgovarali s delegatima državnih institucija. Na sastanku su s potpredsjednikom Vlade Nevenom Mimicom bili predsjednik i tajnik Centra kulture Roma Istre Ibrahim Punušković i Redžep Hadža te zamjenik predsjednika županijskog Vijeća romske nacionalne manjine Veli Huseini.

Prisustvovali su i predstavnici Vladinog ureda za nacionalne manjine, Agencije za upravljanje državnom imovinom, Istarske županije te saborski zastupnik za nacionalne manjine Veljko Kajtazi. Predstavnici romske nacionalne manjine predložili su odgodu deložacija dok se ne riješi problem smještaja vodnjanskih obitelji Roma za koje su donesene pravomoćne sudske presude te alternativni smještaj za već deložiranu obitelj Ademi, rekao nam je Punušković koji je bio zadovoljan ishodom sastanka.

- Konačna će odluka biti donesena u suradnji s Gradom Vodnjanom, a mi smo predložili da se obitelji Ademi nađe privremeni smještaj, kao i da se adekvatno smjeste oni koji bi tek trebali biti iseljeni. U Vladi su zainteresirani za što brže rješavanje ovog problema pa se nadamo dobrom ishodu, rekao nam je Punušković.

Sastanku pak nije prisustvovao nitko iz Grada Vodnjana budući da su tek jučer dobili poziv, rekao nam je gradonačelnik Klaudio Vitasović.

- Žao mi je da mi koji smo inicirali taj sastanak nismo bili pozvani što mi je sumnjivo pa ne znam žele li na državnoj razini uopće riješiti taj problem. Ako predstavnici državnih institucija dođu u Vodnjan na sastanak, neka dođu s konkretnim rješenjima, rekao je. (P. LUKEŽ) 


Podijeli: Facebook Twiter