Puntižela: Zbog beach bara razrovana cijela uvalica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na podrucju Puntižele ovih se dana u jednoj od tamošnjih uvalica intenzivno gradi. Iako bi, po prvim informacijama, na tom podrucju trebao biti tek beach bar, sve ukazuje na to da ce ondje ipak biti pravi plažni objekt, a ne drveni bar.

Obilaskom obale došli smo do gradilišta. Doduše, vrijeme je onemogucavalo radove pa nismo naišli na radnike, no njihovi su napori vidljivi na svakom pedlju uvalice.

S jedne strane vide se tragovi kotaca na proširenom putu koji vodi od uvale prema Punta Cristu. Gradilište nalikuje areni, stijene su izmrvljene, a polukružno su u dijelovima betonirane kocke.



Pogled je, s druge strane, velicanstven, prema otocju Brijuni i nešto bližim otocima Kozadi i Sv. Jerolimu. U tom je dijelu posjeceno cak i nekoliko borova. Zakljucujemo: da ne kvare vidik!

Sa saznanjem da se na tom dijelu obale gradi, ali ne i što, upit smo uputili Luckoj upravi, zaduženoj za upravljanje podrucjem luke Pula. Glasnogovornik Zoran Peruško rekao nam je da to nije dio luke o kojem oni brinu i uputio nas na županijski ured za pomorstvo, koji izdaje koncesijska odobrenja.



Vladimir Bankovic, voditelj Odsjeka za pomorstvo, promet i infrastrukturu Istarske županije, ustvrdio je da oni nisu za to podrucje nikome dali koncesiju te nas za daljnje upite uputio na komunalno redarstvo Grada Pule.

Od nadležnog procelnika Damira Prhata dobili smo pak informaciju da su, temeljem plana upravljanja pomorskim dobrom, za to podrucje izdana dva koncesijska odobrenja za otvaranje beach barova, ali je i ustvrdio da ce komunalni redari obici to podrucje te provjeriti što se to gradi.



Od Marine Gržinic Buric iz gradskog povjerenstva za koncesijska odobrenja doznali smo pak da je jedno odobrenje izdano obrtu Pacino, ciji je vlasnik Oliver Kramar, a drugo, upravo u toj uvali, obrtu Vitar, koji zastupa Ivan Macuka.

Objekt obrta Pacino doista nalikuje na beach bar. No, dvije uvalice dalje situacija ipak nije takva. Što se zapravo (g)radi i je li tu doista rijec o beach baru upitali smo stoga Ivana Macuku.



- Ma, to je beach bar. Samo smo temelje betonirali, sve ostalo je montažno. Na to ide objekt, bit ce i ograda okolo, naslonjena na to, ali sve ce se to moci maknuti jer je montažno, ustvrdio je Macuka.

Dodao je takoder da za svoj zahvat posjeduje sve dozvole, s napomenom da je jedna dozvola Grada Pule za beach bar, a druga autokampa Puntižela, odnosno sada kampa Brioni, za ostalo podrucje izvan pomorskog dobra. (Sandra ZRINIC TERLEVIC, snimio Dejan ŠTIFANIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter