Puntižela: Inspektori zatvorili gradilište beach bara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon napisa u Glasu Istre o gradevinskom zahvatu u jednoj od uvalica na Puntiželi reagirale su nadležne institucije, zatvorile gradilište te zabranile daljnje radove.

Naime, prije dva dana pisali smo o razrovanoj uvali u kojoj je, prema prvim informacijama, trebala biti lokacija buduceg beach bara, za što je koncesiju od Grada Pule dobio obrt Vitar vlasnika Ivana Macuke. Tada nam je Macuka rekao da ima koncesijsko odobrenje Grada za dio podrucja, dok je drugi dio u nadležnosti kampa "Brioni", ciju suglasnost takoder ima.

Jedinu grešku, kako je rekao, ucinio je betonirajuci temelje na koje bi, prema njegovim rijecima, trebalo postaviti sve ostalo montažno, od samog objekta bara do ograde, a sve bi se to, osim betonskih temelja, moglo ukloniti.

Medutim, nakon tog napisa inspekcijske službe odradile su posao na terenu i, kako saznajemo od nadležnog procelnika Damira Prhata, do daljnjeg zatvorile gradilište.

- Naši su komunalni redari izašli na teren, ali su tamo vec bili i Lucka kapetanija i Šumarija i Gradevinska inspekcija koja je uostalom i zatvorila gradilište. Redari su jedino mogli evidentirati zateceno stanje, dok ce ostalo odraditi nadležne inspekcije, ustvrdio je Prhat.

Na ulazu u uvalu inspekcija je postavila tablu cije je uklanjanje kažnjivo djelo, kao i svaki pokušaj da se ude na teren s namjerom nastavka zapocetih radova. Gradilište je stoga jucer bilo pusto. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter