Punta Verudela ide po cetiri zvjezdice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za otprilike mjesec dana, tocnije sredinom studenog, pocinju dugoocekivani radovi na poznatom pulskom hotelu Histria hotelske kuce Arenaturist nakon kojih ce Histria dobiti cetiri zvjezdice i novo ime - Park Plaza Histria, buduci da ce postati dio poznatog brenda Park Plaza hotels. Radovi bi, prema najavama, trebali biti okoncani do svibnja, a vec se sada iz pojedinih soba razmješta namještaj.

Unutarnje šminkanje

Znacajnih radova još uvijek nema jer hotel još uvijek ima goste. Ova investicija, zajedno s uredenjem apartmana na Punta Verudeli, kojima ce se takoder podici kvaliteta na cetiri zvjezdice, jedina je znacajnija investicija velikih hotelskih poduzeca u Istri koja je zasad najavljena za sljedecu turisticku sezonu. Naime, vecina još uvijek radi na svojim budžetima i još uvijek nisu do kraja definirali kojim ce se radovima i investicijama baviti do pocetka sljedece ljetne sezone.

Inace, u Histriju i Punta Verudelu, zajedno s okolnom infrastrukturom, prije svega hortikulturom, investirat ce se 25 milijuna eura, odnosno oko 185 milijuna kuna. Hotel i naselje ne bi trebali promijeniti svoj vanjski izgled, no on ce se ipak osvježiti. Takoder, u smještajnom dijelu objekta ne bi trebalo biti vecih gradevinskih intervencija, a kako ce izgledati sobe vec je vidljivo u dijelu rekonstruirane Histrije od prije godinu i pol dana. Tada je u novom stilu uredeno 16 soba i dva apartmana.

Uredit ce se 233 sobe i devet suita, koji ce sljedece godine u odnosu na ovu biti 30 posto skuplji. Histria ce urediti i kongresni centar, po uzoru na jednu vec uredenu kongresnu dvoranu, a sve dvorane opremit ce se i najsuvremenijom tehnologijom. Najveca promjena dogodit ce se na najnižoj etaži hotela, koja ce u potpunosti promijeniti izgled.

Tamo ce, uz zatvoreni bazen, biti ureden novi wellness i spa centar s raznim saunama i prostorijama za masažne i beauty tretmane, relax prostorijama te fitness studio na nešto više od tisucu kvadrata. Promjene zasad nece biti u dijelu hotela u kojem se nalazi nocni klub i kasino. Što se pak Punta Verudele tice, nakon preuredenja apartmanski dio naselja brojit ce 18 vila, 436 novih apartmana i 123 studija. Uz smještajni dio preuredit ce se vanjski bazen, djecja i shopping zona te uvesti dodatni novi sportski sadržaji.

Budžeti diktiraju tempo

Iako vecina hotelijerskih kuca nije najavila vece kapitalne investicije, ipak su neki dali naznake u koje bi se sadržaje i kapacitete kod njih trebalo ulagati. Rovinjska Maistra, primjerice, navodi izgradnju novog bazena izmedu hotela Eden i Lone, koji bi ubuduce trebao biti u funkciji oba hotela te uredenje plaže zone Monte Mulini koja vapi za obnovom buduci da trenutno odstupa od luksuznog uredenja petozvjezdanih hotela Monte Mulini i Lone. To ce Maistru koštati 35 milijuna kuna. Takoder najavljuju da ce uložiti dodatnih 60-70 milijuna kuna koje ce usmjeriti u opce unapredenje svojih proizvoda.

U poreckoj Plavoj laguni isticu tek da ce i dalje unapredivati svoje smještajne kapacitete, ali da budžet za sljedecu godinu još nije potvrden. U studenom ce i Valamar grupacija, u sklopu koje posluje tvrtka Riviera Adria, znati koliko ce ulagati i u što.
Najavljuju da bi veca ulaganja mogli doživjeti kampovi, ali samo u slucaju da država na vrijeme izda koncesije za turisticko zemljište koje vec dobrano kasne. "Ukoliko se ugovori o koncesijama ne potpišu u kratkom roku, te cemo investicije morati odgoditi za sljedecu zimu", najavljuju u Valamaru. 

U Laguni Novigrad takoder kažu da ce ulagati u infrastrukturu i uštedu energije te u poboljšanje uvjeta boravka gostiju u kampovima, a u što tocno, znat ce se za dva tjedna. (Piše Barbara BAN)


Podijeli: Facebook Twiter