Punta Christo ocarava i spašava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni adut partyja GlowJob, održanog u subotu navecer, mjesto je održavanja - tvrdava Punta Christo u Štinjanu. Ocaravajuci ambijent ublažio bi i puno vece organizacijske, glazbene i ine promašaje pa tako Glow unatoc traljavoj organizaciji nije imao previše razloga za brigu - naime, u 19 sati još nije bilo mikrofona, slušalica… Pocetak je obilježila theta meditacija koju je vodila Alida Delbianco Omrcen, a prisustvovalo je petnaestak zainteresiranih, koji su uživali i u prekrasnom pogledu na pucinu s najviših dijelova tvrdave.

Neki od najavljivanih DJ-a nisu nastupili, a glazbeni dio poceo je nakon 21 sat uz d'n'b DJ-e ?ina i Benija iz Pule, no publike i nije bilo previše, što zbog lošeg vremena, što zbog brojnih istovremenih sadržaja u Puli i okolici.

Zaprijetila je i kišica uz jak vjetar, rekviziti su poceli letjeti uokolo, a DJ-i su nam rekli da su imali osjecaj da ce i njih otpuhati sa stagea, zajedno s opremom. Nakon "ekstremnog" DJ-anja na red je došao Medo iz Skandal benda, kome se u mracnom (ugasila su se sva svjetla) bubnjanju sa svojim instrumentima pridružilo još desetak ljudi. Nakon njega na red su došli Matej i Matijas, dio organizatorske ekipe, polako reanimirajuci okupljene breakbeat zvukovima, a pri kraju njihova nastupa mnogobrojni tek pristigli namjernici slijevali su se hodnicima Punta Christa da bi za nastupa DJ-a Filipa Motovunskog, koji su posjetitelji ocijenili kao "hard", GlowJob poprimio razmjere pravog partija. Obradivala se Severina, ruske narodne i još svašta, a neumorno se plesalo sve do svitanja docekanog uz Phillipea iz Confusion kolektiva. Bio je tu i chill floor za one smirenije, a za glazbenu podlogu brinula se nekolicina pulskih DJ-a.

Progressive i psy trance after party naziva Last Man Standing uz DJ-e Damiana i Deneema, Just Dj's, Exe-a, Wr*1 Astroboya i Mateja i Matijasa potrajao je cijelo nedjeljno jutro.

Preveliku pažnju ipak nisu plijenile najavljivane dekoracije, najkreativnijim su se pokazali posjetitelji ukrašavajuci se trakicama koje su blještale pod UV-svjetlom. Zamjerke idu i zbog nedovoljno pažnje posvecene sigurnosti posjetitelja, iako je prolaz prema nekim dijelovima tvrdave bio zabranjen, a zbog nevremena letjelo je i padalo sve i svašta, srecom bez posljedica.


Podijeli: Facebook Twiter