Punta Christo: Danas počinje Future Nature Festival

Ozric Tentacles iza sebe imaju gotovo 30 albuma prodanih u milijunima primjeraka, i to sve bez podrške velikih izdavača
Ozric Tentacles iza sebe imaju gotovo 30 albuma prodanih u milijunima primjeraka, i to sve bez podrške velikih izdavača

Future Nature, najstariji i najpoznatiji festival psihodelične kulture i trance glazbe u Hrvatskoj, održat će se od četvrtka do nedjelje na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo, a pored 50-ak renomiranih inozemnih i domaćih trance DJ-eva i live act izvođača, poslastica festivala je koncert legendarnog britanskog banda Ozric Tentaclesa, jednog od najpoznatijih i najdugovječnijih psihodeličnih bendova na svijetu koji savršeno kombinira psyhodelic rock, space rock, progressive i acid rock s live elektronikom.

Ove legende britanskog podzemlja nastupaju u subotu, 17. kolovoza, s početkom u 23 sata na glavnoj pozornici Punta Christo.

- Posebno smo ponosni što ćemo ugostiti jedan od najpoznatijih bendova s područja psihodelije i space rocka. Izvorno iz Engleske, djeluju od 1983. godine, a iza sebe imaju gotovo 30 albuma prodanih u milijunima primjeraka širom svijeta, i to sve bez podrške velikih izdavača, najavio je još u lipnju začetnik festivala Alen Planinšek.

Ovaj bend pokušavaju dovesti u Pulu već tri, četiri godine, ali ove im je godine išla na ruku aktualna europska turneja Ozrica.

U četiri dana i tri noći, na dvije festivalske pozornice (main i chill out & freestyle floor) nastupit će više od 50 domaćih i inozemnih DJ-eva i live actova, koji dugi niz godina svojom glazbom potiču na ples publiku na najprestižnijim svjetskim i europskim festivalima, a svi su redom članovi i osnivači najpoznatijih trance labelova, kao što su britanski Wildthings Rec. (GB), talijanski Blacklite Rec. (IT), Parvati Rec, francuski Hadra Rec. (FR), Zenon Rec.(DE), Iono Rec.(AT), MikelaBella Rec.(ISR), Beats & Pieces/Catalysts Rec.(MX).

Osim u glazbi, posjetitelji festivala moći će uživati u dekoracijama češkog Fluorobotanicsa i belgijskog Phaidon Decorationa, uz dekoracije članova udruge Marsrooma Alena i Mehe.

Future Nature festival izrastao je prije 12 godina iz ljubavi prema prirodi, psihodeličnoj glazbi i druženju članova pulske udruge Marsroom. Veliča prirodu, život i prijateljstvo, a ovogodišnje izdanje posvećeno je jedinstvenom istarskom pejzažu i prirodi. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter