Punom parom kroz prvu postaju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prostori kafica Epulon u pazinskom Spomen-domu sinoc su bili pretijesni prilikom debija mladog pazinskog benda Blues Train koji je svojom prvom koncertnom postajom prohujao punom parom. Dva sata dobre svirke zadovoljilo je oko 150 prisutnih, a "vlakovode" su se potrudili stvoriti i održati dobru atmosferu.

Uz tri seta pjesama, uglavnom dobrih obrada starih blues majstora poput Stevieja Raya Vaughna, Erica Claptona i Jimija Hendrixa, na repertoaru su bile i autorske pjesme clanova benda Marina Andelinija "Evil Harted Woman" i Alena Zgrablica "Blues Train" i "I Had a Woman".

Uz gitaru i back vokal bend cine gitarist Luka Opašic i bubnjar Anton Bencic. Pazinci su vec mnogo puta imali priliku cuti svirku Blues Traina, s obzirom na to da im je baza bila u podrumu u samom centru grada, a zvukovi s proba culi su se kroz podne rešetke. No, nakon podosta vježbanja i prikupljenog iskustva odlucili su pokazati što znaju.

Zanimljivo je da su svi clanovi uspješni i na polju sporta i znanosti. Andelini i Bencic su bili clanovi hrvatske juniorske biciklisticke reprezentacije. Zgrablic aktivno igra za Košarkaški klub "Puris" koji je godinama bio najjaca ekipa na Poluotoku u svojoj kategoriji. Opašic je pak državni prvak u biologiji s radom "Umjetno induciranje spolne zrelosti europske jegulje".


Podijeli: Facebook Twiter