Puno pozitivne energije za malobrojnu publiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedna neobicna plesna tocka i pop-rock nastup s puno pozitivne energije obilježili su drugu i posljednju vecer ovogodišnjeg multimedijalnog festivala mladih umjetnika Kulturama. Kiša je, nažalost, dogadanje potjerala iz atrija Puckog otvorenog ucilišta u kinodvoranu, no mlada se plesacica Evin Hadžialjevic nije dala smesti, malobrojne okupljene je pozvala na pozornicu i ocarala ih svojim plesnim performanceom naslovljenim «Entropija».

Zanimljivu je koreografiju osmislila na kompozicije Cajkovskog, koje na thereminu (elektronickom instrumentu na kojemu se melodije stvaraju gibanjem ruku, bez da ga dodirujete) izvodi Clara Rockmore, i ambijentalnu glazbu koju potpisuje njena sestra Arna. Oduvijek ju je zanimalo kako se publika snalazi kad biva uvucena u umjetnicku izvedbu, pa je ovom prilikom željela kreirati upravo takvu interakciju. Evin je iz Marušica, završila je školu suvremenog plesa Laban u Londonu, a svojem pozivu se uglavnom posvecuje u Sloveniji, gdje je ove godine proglašena najboljom plesacicom na natjecanju mladih koreografa «Opus» u Celju.

Odlicnu živu svirku pružili su Take 5, Bujci od »dvadeset i nešto» godina - Ivo Rakar (gitara), Matija Damjanic (bas), Ivan Puž (bubnjevi), Roko Mališa (perkusije) i talentirana vokalistica Valentina Borcic. S jednakom su prirodnošcu izveli «You're the one that I want» iz Briljatnina, «Thorn» Natalie Imbruglia, Stingov «Englishman in New York», kao i «Na na na» Josipe Lisac i Cubisma, te «Long train running» Doobie Brothersa.


Podijeli: Facebook Twiter