Puno gostiju i malo publike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bruno Krajcar nastupio je veceras u Istarskom narodnom kazalištu, a koncert su uvelicali gosti, svjetski poznati svirac lutnje Edin Karamazov, celist Stjepan Hauser i Putokazi, te pulske pjevacice Mila Soldatic i Tasha, mladi pjevac Martin Maric i zbor Rondo Histriae, klapa Pinguentum iz Buzeta, clanovi KUD-a Mate Balota iz Raklja.

Koncert je bio posvecen Miju Mirkovicu-Mati Baloti te je Krajcar izveo sve pjesme sa svog Porinom ovjencanog albuma na kojem je uglazbio stihove ovog velikog istarskog književnika.

Ne baš brojna publika koja je popunila tek oko trecinu kazališta uživala je u Krajcarovom repertoaru u kojem su se osim Balotinih pjesama našle i pjesme Daniela Nacinovica (Covika na srid mora) koju je izveo zajedno s muškom klapom Pinguentum iz Buzeta, ili svog autorskog hita "Roža".

Veliki pljesak pobrao je i pulski celist svjetskog glasa Stjepan Hauser, koji je uz Tashu i Krajcara prvo izveo "Kalavojnu", ali posebno je briljirao u Piazzollinom "Oblivionu", što je publika nagradila velikim aplauzom te pozvala Hausera na još jedan naklon.



Okupljeni su uputili dugi pljesak i Edinu Karamazovu poznatom i po svom nastupu sa slavnim Stingom koji je izveo na lutnji skladbu "Na recini", kao i pjevacici Mili Soldatic, mladoj Puljanki koja je s Krajcarom izvela Balotine "Pozdrav unima doma" i "Daleki dom", demonstrirajuci raspon svog opernog glasa.

Koncert su otvorili Klaudio Knapic i Mario Percan svirajuci roženice. Krajcar je polako izmjenjivao goste te je neke pjesme poput "Koze" ili "Loncara" izveo sam za klavirom.

Ovo mu je bio prvi nastup u INK-u nakon 12 godina, iako je album "Mate Balota" za kojeg je osvojio i Porina, vec predstavio na koncertima u Puli i okolici, pa je s nekima od gostiju koje je jucer doveo ovog ljeta nastupio na brdu kod crkve svete Agnije, nedaleko Raklja, rodnog Balotinog mjesta.


Podijeli: Facebook Twiter