Punk fešta prije svega

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ajmo se bacat!" povikao je gitarist Pasmatersa, a svakom redovitom posjetitelju Podzemlja njegova recenica bila bi dovoljan opis ovogodišnjeg Smeova, koncerta koji organiziraju clanovi Monteparadisa u spomen na prošle godine tragicno preminulog prijatelja, dugogodišnjeg clana i momka velikog srca, Aleša Rodica Šelu, zvanog i Sme.

Prije no koncert, tu je ipak u prvom planu punk fešta i prisjecanje na prijatelja, a kao što je još u pocetku, prošle godine zamišljeno, nastupaju pulski bendovi, odnosno Šelini prijatelji i ljudi s kojima se družio, pa su ove godine ponovno nastupila Žmanjana dica, Pasmaters, Reanimacija, Filji di Bruno Atomiko te mladi Frekvencija i D. J. & The Wootchyak. Svirka više simbolicna, jer se uglavnom radilo o polusatnim setovima, ali izvorne žestine pocela je vec, u mjerilima Podzemlja, vrlo rano i okupila brojnu publiku, a prvi redovi u pogu, brojali su se na bini, za mikrofonom pored bendova.

Osim lijepe geste, Smeovo je, u blagdansko vrijeme kad je grad krcat "povratnicima", prilika za susretanje svih onih ikako i ikad povezanih s Podzemljem, pa se nerijetko cuju priželjkivanja da je tako svakog vikenda, što bi vjerojatno bilo pretjerano, ali svakako bi Puli trebalo cešce no jednom godišnje. Vecer se nastavila u punk tonu po izboru DJ-a Filja i druženju u i ispred kluba, cijem je smiraju pogodovalo i feštanje proteklih dana.


Podijeli: Facebook Twiter