Punjena riba u vinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ljetne dane pokušajte što više jesti ribu, a ako nemate strpljenja za kompliciranu pripremu, probajte ovaj jednostavan recept. Na ovaj nacin možete pripremiti bilo koju morsku ribu. Sve što vam treba je peršin, ulje, sol i kuhinjska folija.

Sastojci:
morska riba (po želji), vezica peršina, 8 cešnja cešnjaka, glavica luka, sol, bijelo suho vino, maslinovo ulje, folija.

Priprema:
Ocistite ribu, utrljajte sol pa ostavite oko sat vremena u hladnjaku. Na vrlo malo maslinovog ulja (tek da zamastite posudu) prepržite usitnjeni luk, cešnjak i peršin.

Na foliju stavite ribu te napunite peršinom, lukom i cešnjakom. Prelijte uljem i vinom i dobro zamotajte pazeci da se ulje ne razlije. Omotanu ribu postavite na žicu u pecnici. Pecite na umjerenoj temperaturi oko sat vremena.

Ribu stavite u duguljasti tanjur. Poslužite s kuhanim krumpirom i blitvom te vrucim kruhom.


Podijeli: Facebook Twiter