Punionica za e-bicikle u Cerovlju, uskoro i u Tinjanu


Turistička ponuda općine Cerovlje obogaćena je postavljanjem punionice za električne bicikle u samom centru mjesta. Njeno su postavljanje financirali Turistička zajednica Istarske županije i općina Cerovlje, a prilikom njezinog puštanja u rad cerovljanski načelnik Emil Daus istaknuo je kako je specifičnost reljefa i ljepota krajobraza ovog dijela Istre izazov profesionalnim i rekreativnim biciklistima te da bicikli s električnim pogonom uvelike proširuju mogućnost uživanja u ovim ljepotama i onim nešto manje aktivnim gostima. Osim prirodnih ljepota cerovljanskog kraja, električnim biciklom moguće je posjetiti i pogledati bogatu kulturnu baštinu, kaštele na području Paza, pitoreskni Draguć, crkvice s freskama i ostale znamenitosti, rekao je Daus, zahvaljujući se županijskom i TZ-u središnje Istre te ostalima koji su pomogli da se ovaj projekt realizira.

Na području općine Cerovlje trenutno je u funkciji 40 smještajnih jedinica s ukupno 167 kreveta, što je u odnosu na proteklu godinu povećanje za pet posto u smještajnim jedinicama i šest posto u broju kreveta. U prvih šest mjeseci ove godine općina Cerovlje bilježi 480 turističkih dolazaka i 2.575 noćenja, odnosno 60 posto više u dolascima i čak 94 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Sljedeći tjedan punionica za sve popularnije električne bicikle bit će postavljena i u općini Tinjan, a do konca rujna na području TZ-a Središnja Istra bit će obilježene dvije biciklističke staze - "Staza vodopada" koja prolazi kroz područje općine Cerovlje i grad Pazina te staza "Od lokve do lokve" na području općine Tinjan, saznajemo od direktorice TZSI-a Sanje Kantaruti. Obilježavanje ovih dviju biciklističkih staza još je u travnju kandidirano na natječaj HTZ-a za potporu turističkim zajednicama na nerazvijenim područjima, čiji bi rezultati trebali biti poznati do konca srpnja. (D. ŠIŠOVIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter