Puni pjati za samo 120 kuna

Slavko Vižintin, Dušan Černjul, Gorana Mihovilović, Milan Hrvatin (Milivoj MIJOŠEK)
Slavko Vižintin, Dušan Černjul, Gorana Mihovilović, Milan Hrvatin (Milivoj MIJOŠEK)

U sklopu 3. Istra gourmet toura, ovog će četvrtka, 19. po promotivnoj cijeni od 120 kuna svoju ponudu predstaviti rovinjski restoran Orca, a idućeg tjedna, 26. i restoran Tri lovca u Kopru. Gosti su početkom veljače mogli kušati delicije marčanskog bistroa Vesna Loborika. U sklopu 3. Toura, koji je počeo lanjskog rujna, predstavlja se ukupno 18 ugostiteljskih objekata, od kojih njih deset u ovogodišnjoj turi koja traje do 2. travnja. 

Dušan Černjul, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Istarske županije tim je povodom na jučerašnjoj konferenciji za novinare podsjetio na cilj ove manifestacije, a to je podizanje enogastronomske ponude Istre

- Više smo nego zadovoljni dosadašnjim odazivom i gostiju i  ugostitelja. Poboljšana je kvaliteta ponude i prezentacije, ali i kvaliteta druženja uz hranu, piće i razgovor o enogastronomiji. Ove godine manifestaciju smo proširili na cijelu Istru, nadamo se i suradnji s Italijom, rekao je Černjul te dodao da od ove godine vrlo dobro surađuju i s obrtničkom komorom Kopra, čiji je predsjednik Slavko Vižintin predstavio tamošnju ponudu.

Černjul je kazao da su pomaci u kvaliteti osjetni kada se usporedi prva manifestacija s posljednjom. Važno je, napomenuo je, da se jela kreiraju ne samo za večer promocije, nego da ona postaju redovan dio jelovnika. U ožujku će svoju ponudu predstaviti konobe Milena u Višnjanu te Valter-Kolinasi u Roču; gostiona Mohoreč u slovenskom Gračišću te Špacapanova hiša u slovenskom Komenu. Početkom travnja predstavit će se pulski restoran Karlo.

Riblji i mesni meni u Orci i Tri lovca

Milan Hrvatin iz restorana Orca predstavio je meni koji će se 19. veljače s početkom u 19 sati, uz cijenu od 120 kuna, ponuditi gostima koji prethodno moraju telefonski ili putem mejla rezervirati mjesto. Na ribljem meniju bit će miješana marinada; pljukanci s listom i kozicama; filet lista u umaku od škampa, salata i povrće za prilog te domaći kolač. Na mesnom meniju je carpaccio od boškarina s tartufom, grana padano te maslinovo ulje Frantojo; pljukanci Orca (pršut, domaće kobasice, ombolo i gljive); istarski mesni pjat te domaći kolač. U cijenu je uključeno vino.

U gostionici Tri lovca u Kopru moći će se kušati riblji namaz i hobotnica u balzamičnom umaku; rižot od škampa s vrganjima u košarici od parmezana; brancin u tijestu s prilogom te pečena čokolada s cvijetom soli i ružmarinom. Isti desert bit će i na mesnom meniju, na kojem će se još nuditi pašteta od jelena i goveđi carpaccio; gulaš od srne s njokima, svinjeća ribica u košuljici od pršuta, te punjeni krumpir i buket od povrća. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter