Puni pansion u zatvoru za 155 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najjeftiniji puni pansion prošloga vikenda u Jefferson Cityju, glavnom gradu americke savezne države Missouri, bio je u okružnom zatvoru. Vlasti okruga Cole ponudili su nocenje i obrok iza rešetaka za 30 dolara po osobi (155 kuna) kako bi isprobali uvjete u zatvoru prije nego li ga krajem ovog tjedna otvore za njegove prave stanovnike.

Prijavilo se cak 170 ljudi medu kojima su bili i odvjetnici, ali i jedan bracni par koji je tako odlucio proslaviti svoju prvu godišnjicu. "Mogli su iskusiti kako je to biti iza rešetaka, a da zbog toga ne dobiju kazneni dosje", rekao je okružni šerif Greg White. "I shvatili su da je to iskustvo koje ne žele ponoviti", rekao je.

Gosti su dobili puni tretman, morali su predati svoje sve osobne stvari, uzeti su im otisci prstiju i fotografirani su. Bob Watson, novinar mjesnog Jefferson City News-Tribunea napisao je da je najveci problem u zatvoru dosad i nemogucnost izbora. Krevet je celican s tankim madracem, a u celiji zatvorenicima iznad glave cijelu noc svjetli žarulja od 40 watta.

"Servirali su nam hranu kakvu ne bih platio u restoranu, ali nisam niti umro jeduci je". rekao je Watson. Na kraju boravka gosti su za uspomenu dobili svoju zatvorsku fotografiju i majicu.


Podijeli: Facebook Twiter