Pune ruke posla za pulske vatrogasce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nekoliko je požara danas izbilo na podrucju Puljštine. Dva požara su gotovo u isto vrijeme, oko podne, izbila u Puli, i to na perilici rublja u Mutvoranskoj ulici, te u Bibicima gdje je izgorjelo oko 20 hektara niskog raslinja i trave. Požar na perilici ugasila je jedna ekipa gotovo odmah nakon dojave, a u Bibice su upucena tri vozila sa šest vatrogasaca koji su oko 13,30 lokalizirali požar. Buduci postoji opasnost ponovnog razbuktavanja vatre vatrogasci su u Bibicima ostali radi predostrožnosti.

U požaru kod Galižane i Pinezici, koji sje izbio oko 15 sati, izgorjelo je nekoliko hektara niskog raslinja i trave. Vatrogasci pulske javne postrojbe i Vodnjanskih dobrovoljaca izašli su na terene sa šest vozila i više vatrogasaca. No, iako su požare brzo lokalizirali, vatrogasci ostaju na terenu zbog predostrožnosti.

U Puli u Akvilejskom prolazu na jednom je krovu jak vjetar rastrgao lim koji je prijetio prolaznicima. Pulski vatrogasci su brzom reakcijom sprijecili daljnje trganje lima i otklonili opasnost po prolaznike. A uslijed urušavanja dimnjaka, odnosno nakon što je vjetar otpuhao kapu dimnjaka u Rakovcevoj ulici u Puli oštecena su dva automobila. Vatrogasci su intrvenirali i u ovom slucaju.


Podijeli: Facebook Twiter