Pune plaže, ali i kante za smece

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojne domace i strane goste koji rado posjecuju Dugu Uvalu docekuju prekrasne šljuncane i stjenovite plaže i šumarci u kojima se skrivaju od sunca. No tu idilu kvare prepune kante za smece duž cijele šetnice od hotela Croatia do Punte te otpaci koji se zbog toga nadu oko kanti.

Vikendom, kada se u Dugu Uvalu spusti najveci broj ljudi, dva kontejnera na prilazu Punti, doznajemo od posjetitelja, takoder budu prekrcana svakojakim smecem zbog cega se okolicom širi nesnosan smrad.

Posjetitelje plaže na Punti vec neko vrijeme docekuju i zatvorena vrata tamošnjeg ugostiteljskog objekta na obali, popularnog kažuna, koji cuvaju zaštitari. Od koga i zbog cega, nismo uspjeli doznati, no ovaj je objekt, kao i cijela Punta, doznajemo u Opcini, u vlasništvu zagrebacke Industrogradnje.



Pojava zaštitara u Dugoj Uvali nije nikakva novost jer su javnosti vec dobro poznati dogadaji vezani uz pravo na korištenje hotela Croatia i depandanse izmedu Industrogradnje i splitske tvrtke Fio&D, koji vec godinama redovno eskaliraju do fizickih sukoba taman uoci sezone.

- Onaj dio koji pripada hotelu Croatia trebali bi cistiti i uredivati djelatnici koncesionara hotela, tvrtke Fio&D, a o drugom dijelu, koji pripada Industrogradnji, takoder bi netko trebao brinuti. Ugostitelji koji rade u tri beach bara u Dugoj Uvali moraju brinuti i o cistoci te osnovnim higijenskim uvjetima, ali to je cijelo podrucje privatno i mi kao Opcina nemamo puno utjecaja na sve to.

Naravno, kao stanovnik opcine mogu se složiti s time da bi sve trebalo biti cisto, na što bi i sami posjetitelji trebali malo pripaziti, kao i s time da bi bilo dobro na pojedinim mjestima postaviti tuševe i sanitarni cvor, kazao je opcinski procelnik Zlatko Cetina.

Ovakve blagodati, nažalost, uživaju samo gosti hotela Croatia koji tuševe i toalet imaju na uredenoj plaži ispod hotela.

Sanitarni cvor u blizini plaže možda i nije neophodan jer se posjetitelji uvijek mogu poslužiti toaletom spomenutih beach barova, no barem bi se netko mogao potruditi cešce prazniti kante za smece duž šetnice i kontejnere, koji su ružan dio dojmova koje posjetitelji odnose sa sobom s inace predivnog mjesta.


Podijeli: Facebook Twiter