Puna Pula filmova

Publika na otvaranju Revije (D. ŠTIFANIĆ)
Publika na otvaranju Revije (D. ŠTIFANIĆ)

Projekcijom videospota pulskog rock benda Audio Remains "Cool Weather Song" autora Ivana Kraljevića u službenoj konkurenciji, danas je u pulskom kinu Valli službeno počela 45. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva. To je jedna od najstarijih smotri filma koja pruža priliku samostalnim autorima, studentima umjetničkih škola i akademija, kino klubovima i njihovim članovima da pokažu što su stvarali prethodnu godinu. Do nedjelje će se u natjecateljskom programu, uz slobodan ulaz, prikazati 36 kratkih igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova.

Za čina svečana otvaranja prisutne je u ime Grada Pule pozdravila Jasmina Kamber, pomoćnica gradskog pročelnika za društvene djelatnosti, ukazavši da je Pula drugi put za redom domaćin Revije.

- Posebna je to čast, ali i potvrda da Pula voli film, a tome svjedoči i činjenica da se na Reviju prijavljuje velik broj pulskih autora. Autorima želim sreću na javnom žiriranju u nedjelju u 11 sati. Filmski duh Pule uvijek će vas rado i spremno dočekati, kazala je ona.

Puno kreativne snage svim je autorima zaželjela ravnateljica Pula Film Festivala Zdenka Višković Vukić, nazvavši Pulsku filmsku tvornicu slijednikom kino kluba "Jelen" i MAFAF-a - Međuklupskog i autorskog festivala amaterskog filma.

Prve večeri se prikuje 15 filmova, među njima i film Elvisa Lenića "Ethan" u produkciji Šikuti Machinea iz Svetvinčenta. Revija je ove godine okupila 50-ak predstavnika filmskih organizacija i autora, a za selekciju između 119 pristiglih radova bili su zaduženi članovi žirija Igor Bezinović, Damir Čučić, Ana Hušman, Silvestar Kolbas i Jasna Žmak. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter