Puna mi Pula: Klapske note u Circolu

Muška klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog
Muška klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog

Circolo je opet bio pun posjetitelja koji su došli da bi uživali u pjesmi klapa na 11. smotri "Puna mi Pula" koju organizira ženska klapa Teranke, a nastupilo je pet klapa i svaka se predstavila s četiri pjesme. Kao i uvijek, repertoar se sastojao od obrade narodnih pjesama u kombinaciji s obradama nekih popularnih skladbi, pa su neke neizbježno nosile potpis velikog pokojnog Ljube Stipišića Delmate ili Mojmira Čačije, a neke su izvučene iz pjesmarica izvođača kao što su Goran Karan ili Oliver Dragojević.

Teranke, koje su pred 13 godina osnovane pod okriljem Puhačkog orkestra grada Pule i otada se ovjenčale brojnim nagradama, su otvorile večer, da bi nakon njih pozornicu preuzela muška klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog koja je ove godine pobijedila na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu te su od 2012. "pretplaćeni" na prvo mjesto na festivalu Klapa Istre i Kvarnera u Buzetu, a koliko su dobri pokazali su i pred pulskom publikom koja ih je oduševljeno primila.

Teranke nisu bile jedina ženska klapa koja je sinoć nastupila jer su tu bile i dame iz klape Hreljin koja postoji već 16 godina. Klapa Stine dolazi iz Zagreba i dokaz je da se mora živjeti na Jadranu da bi se klapska pisma doživjela i iskreno interpretirala. Za kraj večeri priča se vratila u Istru, i to u srce poluotoka zahvaljujući muškoj klapi Bukaleta iz Pazina. Publika je bila vrlo zadovoljna onim što je čula, a to je pokazala nesputanim, na momente burnim odobravanjem. Program je vodila Mirjana Piralić, a pokrovitelji su bili Grad Pula i Puhački orkestar grada Pule. (M. RADIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter