Puna mi Pula klapa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedma pulska vecer klapske pjesme, smotra klapa Puna mi Pula, održat ce se u petak s pocetkom u 19.30 u Domu hrvatskih branitelja, a nastupit ce osam klapa medu kojima su i organizatorice, pulske Teranke, najavile su u sjedištu Puhackog orkestra Tatjana Merkl i Diana Mirkovic.

Osim ove proslavljene i nagradivane pulske klape, nastupit ce i ženske klape Hreljin iz Hreljina, Libar iz Privlake i Zadra, muške klape Pinguentum iz Buzeta, Lungomare iz Umaga, Zvonejski kantaduri iz Jurdani, Bukaleta iz Pazina, Teran iz Trviža te mješovita vokalna skupina Nešpula iz Pule.

Neke klape su vec dobro poznate s prijašnjih smotri, no kako organizatorice svake godine dovedu i jednu klapu izvan Istre, ove godine ce to biti Libar. Pinguentum dolazi pracen uspjesima poput nastupa u finalu festivala dalmatinskih klapa u Omišu, a medu nagradivanima je i klapa Hreljin. Premda su stavljeni na popis sponzora, KUD Rakalj ce pjesmom i plesom otvoriti smotru.

Iako je istaknuta na plakatima, zbog promjena koje su se dogodile u meduvremenu, buduci da je manifestacija prvobitno planirana za listopad, ženska vokalna skupina Sixte Ajouetée nece nastupiti.

- Uvijek prepuštamo klapama što žele prezentirati publici, kazala nam je Merkl govoreci o tome što ce se u petak navecer moci cuti na koncertu. Dodala je ipak da ce Teranke odati glazbenu pocast preminulom maestru Ljubi Stipišicu Delmati, velikom prijatelju Teranki, koji je na ovoj smotri gostovao prije dvije godine. On im je i poklonio nekoliko pjesama, a na ovoj smotri cut cemo "Nek' blaženi budu".

- Pozivamo sve ljubitelje klapske glazbe da dodu, porucila je Mirkovic, uz napomenu da je ulaz slobodan. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter