Puna je Pula klapske pisme

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da pulska publika voli klape i klapske pjesme, vec je nekoliko puta dokazano. Još kada u cijelu pricu dodate Teranke, simpaticne djevojke iz jedine ženske pulske klape, onda je uspjeh zagarantiran. Naime, sinoc je u Domu hrvatskih branitelja održana smotra klapa "Puna mi Pula" koju vec petu godinu uspješno organiziraju clanice klape Teranke.Za ovu prigodu okupile su sedam klapa i jednu mješovitu vokalnu skupinu koje su brojnoj publici pripremili zanimljiv dvosatni program. Na repertoaru su uz popularne klapske pjesme, bile i tradicijske i narodne skladbe, obrade popularnih pjesama, pa cak i bugarski napjevi.

Pulskoj su publici predstavilo pet muških klapa: Sv. Petar iz Svetog Petra u Šumi, Arena iz Pule, Vincace iz Novog Vinodolskog, Boškarin iz Huma i posebni gosti - klapa Grdelin iz Zagreba. Nastupile su i tri ženske klape: Sv. Jelena iz Dramlja, Baklje iz Rijeke te organizatorice i domacice - pulske Teranke. Osim njih, zapjevali su i clanovi mješovite vokalne skupine Nešpula, takoder iz Pule.

Svaka se klapa, uz iznimku Arene, predstavila s po tri skladbe. Posebno dojmljivu izvedbu priredile su clanice ženske klape Sv. Jelena iz Dramlja koju su prvi put na ovoj pulskoj smotri. Iako postoje tek godinu dana, dame su izvedbom skladbi "Dobro jutro, ca se ne javijes", "Moje si more" i "Zemlja" od publike nagradene velikim aplauzom.Veliki pljesak zaslužili su i clanovi klape Boškarin iz Huma. Iako dolaze iz najmanjeg grada na svijetu, te su veceri bili medu brojnijima - na binu je izašlo devet pjevaca. Humljani su pjevali "Ponocnu serenadu", Spalatovu "Moje izgubljeno blago" i "U poju se mala narancica vije".

Treba spomenuti da su i sve ostale klape nagradene srdacnim aplauzom publike za vrlo dojmljive izvedbe. Potvrdio je to i jedan od najvecih baštinika tradicije i cuvara klapske pjesme - skladatelj, muzikolog, melograf, dirigenti i slikar Ljubo Stipišic Delmata koji je iz prvog reda pratio nastupe svih klapa.


Podijeli: Facebook Twiter