Puna Fažana gušta i delicija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnji ciklus gastro manifestacije "Fažanski gušti i delicije" zapoceo je u nedjelju spravljanjem jela od rakova i divljaci uz što se neizostavno nudila istarska supa. U velikom šatoru na fažanskoj rivi i okolnim ugostiteljskim objektima nudili su se tako salata od rakova ili rakovice s tagliatellama, njoki sa šugom od divljaci, divljac s palentom, ali i fritaja s kobasicama ili pljukanci sa šugom od kobasica, a sve to po pristupacnim cijenama od 40, odnosno 30 kuna.

Toliko je koštala i bukaleta supe koju je vrijedilo kupiti jer su samo za ovu priliku izradene posebne, unikatne bukalete koje su pposjetitelji mogli ponijeti kuci. Iako je bilo najavljeno da ce manifestacija trajati od podneva pa do 16 sati, nisu se obistinile loše vremenske prognoze i u Fažanu se slilo toliko ljudi da su mnogi vec u 14.30 ostali bez rucka pod šatorom.

U ugostiteljskim se objektima tražila stolica više, pa su i oni morali prilagodavati menu nakon što je onaj tematski rasprodan.

Osim kuhanih jela i supe, pažnju posjetitelja su kao i uvijek privukli i domaci istarski proizvodi koji su se nudili, poput sira, vina, maslinovih ulja, pršuta, pancete, ombola... Premda su ugostitelji bili jako zadovoljni posjetom i prodajom, imali su nekoliko manjih primjedbi na organizaciju, nadajuci se da ce sljedeci put, primjerice, biti dovoljno pribora za sve goste.

- Super je ovo, lijep nacin da se za iskoristi suncan dan. Dodeš na rucak, najedeš se pa uzmeš supu i šetaš fažanskom rivom. Baš je ugodno, komentirala je jedna Puljanka.

Zadovoljna je bila i direktorica fažanske Turisticke zajednice Melita Perokovic, naglasivši da se ugodno iznenadila odlicnim odazivom posjetitelja.

- Zaista nas je bilo strah hoce li nas vrijeme poslužiti pa smo malo reducirali neke sadržaje koje smo planirali, ali sve u svemu bilo je dobro, a sljedeci put cemo se svakako potruditi da bude još bolje. Naravno da smo zadovoljni odazivom gradana jer ih je bilo zaista puno i na rivi i po ugostiteljskim objektima. Glavni cilj ove manifestacije je promovirati Fažanu prije i poslije sezone buduci da smo uglavnom sezonska destinacija, rekla je Perokovic.

Sljedeca manifestacija iz ovog ciklusa održat ce se na Uskrs, 24. travnja kada ce se u ponudi naci jela na bazi šparoga i pedoca uz tradicionalne uskrsne delicije i neizostavne lokalne uskrsne obicaje. Nakon toga, 29. travnja slijedi osma po redu škola soljenja srdela, za koju se vec sada prijavilo deset ekipa.


Podijeli: Facebook Twiter