Pun mjesec nad Nolom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Okupivši obožavatelje i simpatizere mlade i starije dobi, znatiželjnike koji u svom privatnom miljeu ne slušaju taj glazbeni žanr, ali cijene njihovu pozitivnu energiju, kao i njihov iznimno uspješan povratak na domacu glazbenu scenu povratnickim albumom "Iznad oblaka", medu kojima i one probirljivije koji su osjetljivi na njihov retro mainstream izraz, sinoc je grupa Nola na dobro popunjenoj terasi kluba Uljanik, pred oko 500 ljudi, održala vrlo dobar 90-minutni samostalni koncert.

Uz dobar zvuk i dojmljivu uigranost benda koji osim gitarista i glavnog autora Marijana Jelenica cine bubnjar Goran Salvi, gitarist Alen Spada, klavijaturist Leon Brenko i basist Davor Milovan Bili, posebno se te veceri isticala odlicno raspoložena Gabi koja je suverenim glasom iz pjesme u pjesmu podizala atmosferu u noci punog mjeseca, da bi kulminirala u zajednickom pjevanju s publikom najvecih hitova, od "Dio tebe", "Grada iz snova" i "Osmijeha" do aktualne, Porinom ovjencane pjesme godine "Iznad oblaka". Pritom su žene u publici bile bitno glasnije.

Je li ukupna podrška pulske publike mogla biti glasnija i slobodnija, kao što je noc ranije bila ona na Nolinom klupskom koncertu u Splitu, ostaje skoro pa vjecita pulska dilema u kojoj jedni to pripisuju istancanom uhu Puljana, a drugi njihovoj pretjeranoj zatvorenosti.

Iako nije medijski isturena, jako dobro je zvucala "Prozor", najalternativnija pjesma s novog albuma, kao i njihova starija, ali autorski snažna "Sami u sali". Lijepo je bilo cuti da pjesmu "Mrav" posvecuju Bošku Obradovicu, dok je najfurioznija bila izvedba pjesme "Spavaj", uz vec tradicionalno energicno gostovanje Predraga Ljune na usnoj harmonici.

Punih 12 godina nakon posljednjeg samostalnog koncerta pred svojim sugradanima, a toliko dugo trajalo je i njihovo odsustvo sa scene, Nola je sinoc zvucala autorski zrelo, zadržavši nakon svih tih godina kljucnu pozitivnu emociju izraženu još prije 15 godina u pjesmi "Dio tebe".


Podijeli: Facebook Twiter