Pulu u sezoni posjetilo pet posto više turista

Ljeto 2012. u Puli (Arhiva/D. ŠTIFANIĆ)
Ljeto 2012. u Puli (Arhiva/D. ŠTIFANIĆ)

U prostorijama Turističke zajednice Grada Pule održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni turistički rezultati protekle sezone. Prema riječima pulskog gradonačelnika, ujedno i predsjednika TZ-a Borisa Miletića, Pula bilježi porast od devet posto u noćenjima i pet posto više dolazaka.

- Smatram da možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima, a pokazuju to i brojke, rekao je Miletić te se osvrnuo na brojne manifestacije koje su također bile tema konferencije za novinare. Rekao je da je tijekom sezone održano ukupno 265 manifestacija koje je direktno ili indirektno sufinancirala TZ i Grad Pula, a koje su trajale 425 dana, odnosno bilo ih je tri dnevno. Istaknuo je potom da će se u narednom razdoblju krenuti s uređenjem Mornaričkog parka i De Villeovog uspona, kao novih turističkih odredišta i atrakcija.

Miletić je potom dodao da turizam ima značajnu komponentu, no isto tako ponekad donosi neugodnosti poput gužve u prometu ili buke pa se zahvalio svima na strpljenju.

Lidija Mussi voditeljica gradskog odsjeka za kulturu osvrnula se pak na niz manifestacija u organizaciji Grada koje su doprinijele boljoj i produljenoj turističkoj ponudi poput "Kupujmo u Puli" ili "Pula pleše".

Direktorica TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj kazala je da će se uređenjem Mornaričkog parka ondje premjestiti dio manifestacija. (N. SOFTIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter