Pulu očekuje mirisan i nezaboravan gastro vikend

Food festival u četiri hrvatska grada broji preko 20 tisuća posjetitelja
Food festival u četiri hrvatska grada broji preko 20 tisuća posjetitelja

Varaždin, Zadar, Zagreb i Rijeka bili su domaćini Croatia Food Festivala, a u petak i subotu ta privilegija pripast će Puljanima jer će se na Narodnom trgu na tržnici održati prvo izdanje Pula Food Festivala powered by Billa. Indijski samosi, brudet od hobotnice, sendviči Arepa, ham steak od 700 grama, tzatziki janjetina, lugwich sendviči, gyoze, palačinke Poffertjes na bazi heljdinog brašna, samo su dio gastro ponude koja očekuje sve one koji posjete tržnicu i prvo izdanje festivala.

Renomirani kuhari

Jela će u Puli predstaviti jedan od najboljih hrvatskih kuhara Andrej Barbieri, da će neizostavni dio festivala biti i nedavna pobjednica Masterchefa Lana Klingor Mihić, koja je ujedno i organizatorica festivala, a u Asia kutku kuhat će Iva Pehar, pobjednica Masterchefa, te Ricardo Luque, koji će predstaviti svoje venezuelanske sendviče Arepa. Jasno je stoga da Pulu očekuje mirisan i nezaboravan gastro vikend.

Pula Food Festival powered by Billa nastavak je uspješnog putovanja kroz hrvatske gradove i želja da se po uzoru na velike svjetske i europske metropole organizira festival ulične hrane koji će svojom ponudom i sadržajem potvrditi kvalitetu i raskoš hrvatske gastro scene. Varaždin, Zadar, Zagreb i Rijeka, s više od 20 tisuća posjetitelja, potvrdili su da novi gastro izazovi imaju svoje obožavatelje, a nema sumnje da će i u Puli svi ljubitelji dobre hrane doći na svoje i iskusiti jedinstvenu i malo drugačiju kulinarsku ponudu. Kao i na dosadašnjim festivalima, glavni koncept Pula Food Festivala jest vrhunska gastro ponuda, jer je dobro poznato da vrhunska hrana stvara pozitivno ozračje.

Ponuda pive

Za najbolji doživljaj hrane pobrinut će se mesna industrija braće Pivac i Kotany začini.

Neodoljivo gastro iskustvo građani će moći potražiti i u jedinstvenom pivu Amstel Premium Pilsener, vrhunskom lageru uravnoteženog i punog okusa. Jamnica, koja odlično ide uz svaki obrok, imat će svoj poseban kutak na kojem će svi posjetitelji moći osjetiti snagu Jamničinih mjehurića.

Uz iće i piće, Pula Food Festival powered by Billa svima će između 10 i 22 sata na Narodnom trgu donijeti i mnoštvo dobre zabave, iznenađenja, nagradnih igara, a posjetitelji će imati priliku kući otići s vrijednim poklonima. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter