Pulu Non Stop cine prepisani programi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zahvaljujuci drugom rebalansu, kojim je proracun smanjen za dodatnih 16 milijuna kuna, Pula ce godinu zakljuciti s 383 milijuna proracuna. Prvobitno je proracun planiran u iznosu od 504 milijuna kuna, na ljeto je taj iznos prvi put korigiran na 400 milijuna kuna, receno je na sjednici puslkog Gradskog vijeca. U oba slucaja, prema vladajucoj koaliciji IDS-SDP, na rebalans ih je primorao izostanak državne pomoci u izgradnji kapitalnih objekata, obilaznice i škole na Velom Vrhu.

Usvajanju rebalansa prethodila žestoka rasprava na Gradskom vijecu i igrokaz kojim se "protivnik" izbacivao iz takta, te odbijanje cetiri amandmana Brune Nefata, nositelja Nezavisne liste Plinija Cuccurina, koji je tražio zadržavanje, umjesto povecanja, iznosa u stavkama utroška energije, intelektualnih usluga, izvlaštenja zemljišta, te izgradnje obilaznice.

Uoci izglasavanja rebalansa proracuna na dnevnom redu našli su se i proracuni pojedinih Upravnih odjela u kojima je vijecnica Loredana Štok "navukla" procelnicu Odjela za kulturu na priznanje da je program "Pula Non Stop" prepisivanje postojecih programa udruga koji se vec financiraju iz proracuna, te izrada web stranice bez obzira što Grad Pula vec posjeduje istu.

- Programom "Pula Non Stop" željelo se objediniti sve programe u gradu, te uciniti kvalitetnu web stranicu. Iznos od 650 tisuca kuna iz proracuna namijenjen je tiskanju plakata i medijskom pracenju, a angažirana su i dva vanjska suradnika za neke izvanproracunske programe. Dakle, objedinili smo ono što se u Puli radi u kulturi kako bi Grad pokazao da se ozbiljno bavi kulturom, rekla je procelnica Klara Udovicic.


Podijeli: Facebook Twiter