Pulskom Dnevnom centru novac za didaktički materijal


Danas je u Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda Pula održana prigodna svečanost nakon što je u školski odjel stigao didaktički materijal kupljen sredstvima koja su donirali Dean Skira i ekipa 20-ak uljanikovaca koji su sudjelovali u izvedbi "Svjetlećih divova". Novac je zapravo nagrada Grada Pule koju je ova ekipa predvođena vlasnikom Lumenarta dobila u svibnju ove godine. Oni su zaslužili Grb Grada Pule za izvanredan uspjeh vrhunske umjetničke instalacije osvjetljavanja dizalica brodogradilišta Uljanik i promociju grada.

Taj su novac, ukupno oko 15 tisuća kuna, odlučili donirati Dnevnom centru koji je pak osigurao potreban didaktički materijal za školarce koji dolaze u ovu ustanovu nakon škole na radnu terapiju, a prate redovnu nastavu i dolaze iz gotovo svih osnovnih škola Pule, nekih okolnih općina, ali i drugih gradova u Istri koji su i suosnivači centra.

Ravnateljica Dnevnog centra Loretta Morosin zahvalila se na donaciji kojom su kupili materijal potreban za lakše i bolje učenje školaraca.

U školskom odjelu Dnevnog centra s djecom rade rehabilitatorice Gordana Pajca Grbin i Sanja Paić, logopedica Romanita Marčeta Dujmović i psihologinja Marina Banko. Kako je u prigodnom programu s djecom istaknula Gordana Pajca Grbin, ovaj će didaktički materijal pomoći da kroz igru svladaju sve one poteškoće koje se povremeno pojave i da "učenje ne bude mučenje".

Djeca su, uz njenu pomoć, uručila prigodne darove donatorima: sliku, rad starije djece na likovnim radionicama, za koju bi željeli da krasi prostore Uljanika; ptičicu koja je uručena Skiri sa željama da ga inspirira na nešto novo, a prigodne radove i čestitke dobio je i cijeli tim uljanikovaca.

Dean Skira istaknuo je da je želja svih u timu bila donirati novčani dio gradske nagrade jer je i cijeli projekt "Svjetlećih divova" bio na volonterskoj bazi.

- Željeli smo donirati dobiveni novac nekome kome je potrebniji nego nama, istaknuo je Skira i najavio sljedeći projekt u gradu Puli, a to je javna rasvjeta u starom dijelu grada zajedno s osvjetljavanjem gradskih uspona. Kako je pojasnio, cilj je ukinuti neekološku rasvjetu i zamijeniti je ekološkom drugačijim principom osvjetljenja. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter