Pulskom dileru mjesec dana pritvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mjesec dana pritvora odredio je istražni sudac Županijskog suda u Puli 29-godišnjem Puljaninu D. G. da tijekom istrage, koja se vodi protiv njega i tri godine starijeg Rijecanina zbog sumnje da su pocinili kazneno djelo zloporabe droge, ne bi ponovio isto nedjelo, odnosno prodavao heroin.

Puljanin je uhicen prošle srijede ujutro na Kapitolinskom trgu u Puli s 0,4 grama heroina, i to nakon što je pazinska policija tri dana ranije, odnosno u ponedjeljak oko 19.30 sati, pred tunelom Ucka s 50,4 grama heroina u Fiatu Bravi uhitila 32-godišnjeg Rijecanina D. A.

Kriminalistickom obradom nad njim policija je doznala da je drogu nabavio od Puljanina pa se dala u potragu za njim.

D. G. je uhicen oko 10.15 sati u srijedu, a u sklopu kriminalisticke obrade pretražen je stan kojim se koristi. Tako su u posjedu 29-godišnjeg Puljanina pronadeni još 48,95 grama heroina, 0,55 grama marihuane, digitalna vaga, dvije inzulinske šprice i 138,55 grama smjese za miješanje.

Rijecanin i Puljanin su po dovršetku kriminalistickog istraživanja privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Puli gdje je Rijecaninu odmah odreden pritvor.

Pulskom dileru istražni je sudac do zahtjeva Državnog odvjetništva o provodenju istrage i pritvoru najprije odredio 48-satno zadržavanje, a kada je stigao zahtjev Odvjetništva, odredio mu je i pritvor.


Podijeli: Facebook Twiter