Pulskoj psihijatriji vrijedna donacija

Strecher kolica bila se neophodna na psihijatriji (M. ANGELINI)
Strecher kolica bila se neophodna na psihijatriji (M. ANGELINI)

Na odjelu Djelatnosti psihijatrije pulske Opće bolnice obavljena je službena primopredaja vrijedne donacije koja je zapravo rezultat višemjesečne humanitarne akcije koju je pokrenuo pulski Inner Wheel Club. Vrhunac akcije zbio se 29. svibnja, kada je na 14. dobrotvornom koncertu prikupljeno 44.370 kuna, od čega 11 tisuća od prodaje ulaznica. Cilj akcije bio je prikupiti novac, ali i medicinsku opremu koja kronično nedostaje odjelu. Prioritet je bila kupnja strecher transportnih kolica te ormara za lijekove pod nadzorom. U tome se uspjelo, a nabavljeno je još puno opreme koja će zasigurno olakšati boravak pacijenata i rad djelatnika.

- Prikupljeni novac utrošen je primarno na medicinsku, a potom i na ostalu opremu koja je već u upotrebi. Nabavljena medicinska oprema, odnosno strecher kolica i ormar za lijekove, su vrhunske kvalitete i već dobro služe na odjelu, rekla je Alma Cvita Matticchio, sada već bivša predsjednica IWC-a. Os ostale opreme, nastavila je, nabavljen je projektor s platnom, četiri stolna i jedno prijenosno računalo, 30 stolaca, ormari za knjige, regali, tri televizora, mini linija, radio, orbitrek, dva sobna bicikla, stolica za vježbanje, madraci za krevet te četiri fotelje sa stolićem.

Nadalje, psihijatriji su donirane higijenske potrepštine u vrijednosti od 2.500 kuna te 293 knjige za osnivanje knjižnice Djelatnosti psihijatrije koju je uvelike potpomogla Sveučilišna knjižnica. Rukovoditelj Djelatnosti psihijatrije Ivica Šain izrazio je veliko zadovoljstvo donacijom, napomenuvši da ga je uvelike razveselio velik odaziv ljudi, posebno onih "malih" za pomoć psihijatriji koja je vrlo često nepravedno stigmatizirana i od koje mnogi zaziru.

Da čine sve što mogu i u okviru svojih mogućnosti, istaknula je i sanacijska upraviteljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić, istaknuvši da je žalosti što osnovna sredstva za djelatnost dobivaju putem donacija, no veseli je što su ljudi prepoznali važnost i skromnost djelatnika psihijatrije te se priključili akciji. (N. SOFTIĆ; snimio M. ANGELINI)    

 

 


Podijeli: Facebook Twiter