Pulskoj predstavi "Virginia Woolf" četiri nominacije

Aleksandar Bogdanović i Nela Kocsis u predstavi 'Virginia Woolf' (Manuel ANGELINI)
Aleksandar Bogdanović i Nela Kocsis u predstavi 'Virginia Woolf' (Manuel ANGELINI)

Predstava "Virginia Woolf", nastala prema tekstu Edwarda Albeeja u režiji Damira Zlatara Freya iz produkcije Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, nominirana je u kategoriji najbolje predstave za nagradu hrvatskog glumišta Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Nominacije za nagrade HDDU-a objavljene su danas, a pulska "Virginia Woolf" osvojila je još tri nominacije: za najboljeg redatelja nominiran je Damir Zlatar Frey, za najboljeg glumca Aleksandar Bogdanović za ulogu Georgea, a za najbolju glumicu Nela Kocsis za ulogu Marthe.

Uz "Virginiu Woolf", za najbolju predstavu nominirane su i predstave "Kristofor Kolumbo" u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih i "260 dana" u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku koja ima i najviše nominacija - u ukupno šest kategorija.

Za Nagradu hrvatskog glumišta za glavnu žensku ulogu, uz Nelu Kocsis, nominirane su i Anja Šovagović-Despot za ulogu Violet Weston u predstavi "Kolovoz u okrugu Osage" Tracy Letts u režiji Slađane Kilibarde i izvedbi Gradskoga dramskog kazališta Gavella iz Zagreba te Nina Violić za ulogu Eve u predstavi "Vučjak" Miroslava Krleže u režiji Ivice Buljana i izvedbi Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Uz Aleksandra Bogdanovića, nominirani za Nagradu hrvatskog glumišta za glavnu mušku ulogu su i Dražen Čuček za ulogu Henryja u predstavi "Prava stvar" Toma Stopparda u režiji Ivice Šimića i izvedbi Kazališta Mala scena iz Zagreba, te Borko Perić, Puljanin sa zagrebačkom adresom za ulogu u predstavi "Jazavac u Kerempuhu" Olivera Frljića, Hrvoja Kečkeša, Vilima Matule, Borka Perića i Rakana Rushaidata, u režiji Olivera Frljića i izvedbi Satiričkog gradskog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

Fažanac koji živi i radi u Zagrebu Filip Križan osvojio je  nominaciju za sporednu mušku ulogu u predstavi "Crveno". (M. RADIĆ/Hina)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.

 


Podijeli: Facebook Twiter