Pulskoj petorki uvjetne osude za prijetnje Vodnjancu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puljani Samir Dedukic (45), Pavle Orešnik (33), Dario Debeljak (44), Danijel Kljajic (27) i Dževad Nesimi (33) na pulskom Opcinskom sudu priznali su krivicu zbog prijetnji Nenadu Kalcicu (35) iz Vodnjana i clanovima njegove obitelji tijekom nekoliko mjeseci 2007. godine te su nepravomocno osudeni na uvjetne kazne.

Dedukic je osuden na sedam mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, Orešnik na godinu i tri mjeseca zatvora, uvjetno na tri godine, Debeljak na šest mjeseci zatvora uz dvogodišnji rok kušnje, Kljajic je dobio sedam mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, a Nesimi pet mjeseci zatvora, takoder s rokom kušnje od dvije godine.

Iako su se svi redom na prethodnoj raspravi izjavili da se ne osjecaju krivima, u utorak su promijenili mišljenje. Sukladno tome, pulsko odvjetništvo promijenilo je prijedlog kazni za okrivljenike, odnosno s bezuvjetnih zatvorskih na uvjetne kazne. Jedan od razloga bio je i protek vremena od pocinjenja kaznenih djela do danas.

Podsjetimo da je pulsko odvjetništvo teretilo petoricu Puljana da su od travnja do studenog 2007. godine u više navrata prijetili Nenadu Kalcicu, njegovoj majci Nives Kalcic te njegovoj sestri.

U travnju su ga pored verbalnih prijetnji ubojstvom, cupanjem noktiju i lomljenjem kostiju odvezli Dedukicevim automobilom do Muntica te mu pokazali gdje je ubijen Nikola Grbic uz prijetnju da ce i on tako skoncati. Potom ga je cetvorka, bez Nesimija, pretukla, gurala mu pištolj u usta da bi ga na kraju ugurali u prtljažnik automobila i odvezli te izbacili u Vodnjanu. (M. SARDELIN)

CIJELI TEKST MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter