Pulskoj bolnici iz Essena 210 kreveta i 160 ormarića

Kreveti došli na pravo mjesto
Kreveti došli na pravo mjesto

Pulskoj bolnici iz Essena donirano 210 kreveta i 160 ormarića Posredstvom Puljanina Igora Albanesea, koji godinama živi u Essenu, pulska opća bolnica dobila je 210 bolničkih kreveta i 160 noćnih ormarića.

Oni su tijekom tri mjeseca dopremani u bolnicu šleperima, a troškove dostave preuzeo je na sebe gospodin Albanese. Kreveti su rashodavani s njemačke klinike koja se obnavljala, no u odličnom su stanju i svi funkcionalni, neki stari samo koji mjesec.

- Donaciju je organizirao i realizirao Igor Albenese, dok su bolnički kreveti i noćni ormarići donacija Sveučilišne bolnice Essen, naveo je ravnatelj Opće bolnice Pula Lems Jerin uz riječi da je donacija vrijedna između 250 i 300 tisuća eura i došla je "u prave ruke". Naime, kako je naveo Jerin, svi su kreveti već montirani te raspoređeni po djelatnostima.

Glavna sestra Mira Benčić navela je da će kreveti biti od velike koristi bolesnicima, ali i sestrama jer će olakšati proces zdravstvene njege te da je to jedna od najvrijednijih donacija koje su ikada dobili.

- Kreveti imaju funkcije podizanje i namještanja, a imaju i kotačiće pa se bolesnici više neće trebati s krevete premještati na nosila kako bi otišli na razne dijagnostičke pretrage koje trebaju obaviti, navele je Benčić zahvalivši se u ime cijeloga osoblja na donaciji. B. PETROVIĆ  - GO01974956.jpg S predstavljanja donacije u ravnateljstvu bolnice (Napisala i snimila B. PETROVIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter