Pulsko vijeće: Gradit će se bazen 34x25 metara

(Snimio Goran ŠEBELIĆ/CROPIX)
(Snimio Goran ŠEBELIĆ/CROPIX)

Pulsko Gradsko vijeće, uz krnju oporbu, na današnjoj je sjednici usvojilo prijenos zemljišta sadašnjeg pomoćnog terena SRC-a Uljanik-Veruda u korist Pula sporta i kreditno zaduživanje te gradske tvrtke do 45 milijuna kuna za izgradnju bazena dimenzija 34x25 metara. Svojevrsni nastavak tematske sjednice Vijeća u petak dobio je tako i formalnu potvrdu, uz puno manje polemike i žustrih tonova.

- Nakon tematske sjednice mislio sam da će gradonačelnik predložiti izgradnju olimpijskog bazena jer rekao je da želi izgraditi bazen prema mogućnostima proračuna. Naime, razlika za izgradnju i održavanje između dvije varijante mogla bi se lako pronaći jer niti prihodi dvije varijante bazena ne mogu biti isti, rekao je Dejan Janković (SDSS).

Valter Boljunčić (IDS) rekao je da ga smeta kada se želi prikazati da je pulsko plivanje zakinuto u odnosu na druge sportove jer je dosadašnji najam bazena u Valbandonu veći od iznosa koji dobivaju mnogi drugi pulski sportaši.

- Niz vaših primjedbi pobili su stručnjaci na tematskoj sjednici. Dvije milijuna kuna godišnje, kroz 15 godina, značajna su sredstva, ne samo u sportu. Ovo će biti korak da plivači dobiju kakve-takve dostojne uvjete, a uz njih i da građani dobiju bazen. Profitabilan bazen u Hrvatskoj ne postoji, svi su u minusu, a ni naši plivački klubovi neće ga plaćati već će to sredstvima iz proračuna činiti Savez sportova, poručio je Boljunčić.

U zaključku rasprave ove točke gradonačelnik Boris Miletić ponovio je da se projekt pripremao tri godine, da je struci dan prostor da argumentira sve prednosti i nedostatke obje varijante. (Goran ROJNIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA, 8. OŽUJKA

 


Podijeli: Facebook Twiter