Pulsko poduzeće Cesta kupilo sjedište Bojoplasta

Nekretnina Bojoplasta na Medulinskoj ulici koju je kupila Cesta (D. Štifanić)
Nekretnina Bojoplasta na Medulinskoj ulici koju je kupila Cesta (D. Štifanić)

U četvrtak, 19. svibnja na Trgovačkom sudu u Pazinu održat će se ročište kada će se odlučiti o podjeli novca dobivenog prodajom imovine pulskog Bojoplasta u stečaju. Nedavno je to društvo uprihodilo gotovo 7,7 milijuna kuna od prodaje nekretnina, a očekuje da će većina tog novca završiti na računu OTP banke koja je Bojoplastu plasirala 15-ak milijuna kuna kredita. Sljedeći najveći vjerovnici su Porezna uprava (1,3 milijuna kuna), obrt Alfa (342 tisuće kuna) i BM-Euromont (49.000 kuna).

Bojoplast je nedavno prodao stanove u Novigradu za četiri milijuna kuna i veliku na nekretninu u Medulinskoj ulici u Puli za 3,68 milijuna. Kupac ove potonje nekretnine je Cesta d.o.o. Oni su kupili pašnjak (4.193 četvorna metra), trafostanicu (32 kvadrata) te halu, četiri skladišta i dvorište (prostiru na 10.504 kvadrata).

Direktor Ceste Miro Mirković kaže kako na tu lokaciju ubuduće planiraju preseliti čitavu administraciju koja se sada nalazi na pulskoj Rivi. No, naglašava nam da se preseljenje sigurno neće dogoditi tijekom ove godine, jer im prije toga predstoji mnogo posla. Pojašnjava da moraju projektirati urede na novoj lokaciji i staviti ih u funkciju s obzirom da su oni koje su koristili u Bojoplastu devastirani. Naglašava da su kreditom financirali kupnju te nekretnine i da im predstavlja velik financijski izdatak njezino uređenje, stoga ne žure.

Upitan zašto se i Cesta seli s Rive, a nakon što je to lani učinila Radio Pula, uskoro će se odseliti Glas Istre, a nedavno je dobila novog vlasnika nekretnina propale Arene modne kuće, odgovorio je da su se vremena promijenila i da ovaj prostor na Rivi više ne udovoljava njihovim potrebama.

- Ograničen je broj parkirnih mjesta što predstavlja problem investitorima koji nam dolaze u posjet, a na novoj lokaciji imamo sasvim dovoljno prostora, naglasio je Mirković.

Upitan ima li već kupca za nekretninu na Rivi, odgovorio je da nema i da nije niti započeo postupak prodaje, ali kada se na to odluči očekuje da će postići daleko bolju cijenu od 350 eura po četvornom metru po koliko je prodana zgrada Arene modne kuće. (P. GREGOROVIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter