Pulsko Društvo Naša djeca proslavilo 60. rođendan

Plesno umijeće pokazale su baletne skupine iz Pule i Medulina (D. ŠTIFANIĆ)
Plesno umijeće pokazale su baletne skupine iz Pule i Medulina (D. ŠTIFANIĆ)

Društvo Naša djeca Pula proslavilo je svoj 60. rođendan prigodnim programom u Istarskom narodnom kazalištu. Rođendan pulskom DND-u su čestitali predsjednik društva Nenad Seferagić, pulska dogradonačelnica Elena Puh Belci i ližnjanski donačelnik Damir Demarin.

Nastupili su polaznici baletnih skupina različitih uzrasta. Predstavile su se grupa Plesaoničica, koju vodi Branka Sironić, Pirueta iz Medulina pod vodstvom Mare Lazarić te pulska Pirueta koju su uvježbale Ksenija Prpić i Jelena Prpić. Nakon izvedbi posjetitelji su razgledali izložbu fotografija i novinskih članaka koji opisuju 60 godina rada DND-a u galeriji Vincent iz Kastva.

Od samog osnutka posebnost pulskog DND-a je u tome što nije ograničeno na jedno specijalizirano programsko područje, već je njegov optimalni domet razvijanje sveobuhvatne brige za djecu, te zalaganje za cjelovito sagledavanje potreba djece. Od osnutka do danas u društvu su djeca mogla biti uključena u likovnu ili dramsku grupu, učiti engleski ili talijanski jezik, plesati, a danas je potonje jedino na što se djeca mogu upisati. Baletne skupine danas broje 200-tinjak djece.

Društvo je uključeno i u obilježavanje značajnih datuma u gradu i šire, sudjeluje na natjecanjima i smotrama u zemlji i inozemstvu, organizira smotre, susrete i kulturne programe za djecu. To su, primjerice, Dječji karneval i maskenbal, Dječji tjedan, Za osmijeh djeteta u bolnici, Dan prava djeteta, Dan obitelji. Svake godine u dječjem karnevalu sudjeluje između 700 i tisuću djece, a programom Dječjeg tjedna bude ih obuhvaćeno oko dvije i pol tisuće.

Ne treba se zaboraviti niti na Dječji forum koji broji 20 djece, a Dječje gradsko vijeće 22, i to po dvoje iz svake pulske škole. U sklopu DND-a organizira se i Tečaj kvalitetnog roditeljstva. (T. GRBIĆ; snimio D. ŠTIFANIĆ)

 - GO02878174.jpg

 

D. ŠTIFANIĆ

 - GO02878172.jpg

Danas na balet ide oko 200 polaznika

D. ŠTIFANIĆ


Podijeli: Facebook Twiter