Pulskim udrugama 42 asistenta, 6 tumača i 1 pratitelj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministarstvo socijalne politike i mladih objavilo je 30. prosinca 2015. godine obavijest o privremenim rezultatima odabranih programa prijavljenih na Poziv za prijavu trogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj.

Prema Privremenoj listi odabranih programa prijavljenih za prijavu trogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj za Prioritetno područje 1 - osiguravanje usluge osobnog asistenta osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, u Puli je odobren program Udruzi cerebralne paralize Istarske županije za osiguravanje usluge osobnog asistenta osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta za 12 korisnika asistencije. Društvu multiple skleroze Istarske županije odobren je program osobnog asistenta - pomoć oboljelima od MS-a prilikom stvaranja preduvjeta za neovisan život za 11 korisnika. Društvu distrofičara Istre - Pula također je prošao projekt usluge osobnog asistenta za članove društva s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta od 2016. do 2018. godine za osam korisnika te Društvu osoba s tjelesnim

invaliditetom Pula za usluge osobnog asistenta za također osam korisnika. Udruzi paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije Pula odboren je osobni asistent za tetraplegičare za dva korisnika.

U sklopu privremene liste odabranih programa prijavljenih na Poziv za prijavu trogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj Prioritetno područje 2 - osiguravanje usluge tumača/prevoditelja hrvatskog znakovnog jezika, Udruzi gluhih i nagluhih Istarske

županije odobren je tumač znakovnog jezika - podrška u prevladavanju komunikacijske barijere i to za četiri tumača, a Udruzi djece i mladih oštećena sluha Istre, projekt tumača hrvatskog znakovnog jezika prevladaj komunikacijske razlike, za dva tumača. U konačnici, odobren je i jedan videći pratitelj Udruzi slijepih Istarske županije. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter