Pulskim judašima dvostruka hrvatska kruna

Judaši Istarskog borca s trenerom Deanom Ilićem
Judaši Istarskog borca s trenerom Deanom Ilićem

Ljepši kraj godine judaši Istarskog borca nisu si mogli ni poželjeti. Nakon što su prije mjesec dana u Kaštel Starom obranili naslov momčadskih prvaka Hrvatske, Puljani su do dvostruke krune stigli trijumfom na završnici momčadskog Kupa.

Doseg u Velikoj Gorici dodatno dobiva na težini ako se zna da se u Kupu ne smiju dovoditi inozemna pojačanja, a usto se natjecanje odvija u sedam težinskih kategorija, dvije više nego u prvenstvu. Pronaći sedam kvalitetnih boraca spremnih da nastupe na ovakvom nivou bio je problem za sve klubove, osim za pulski koji je čak u dvije kategorije imao po dvojicu boraca.

Na završnici se okupilo šest najboljih hrvatskih klubova, a Istarski borac je kao nositelj izborio direktan ulazak u polufinale u kojem im je protivnik bila zagrebačka Lika. Meč je loše počeo za pulski klub porazima Borne Brankovića od Luke Šunjića (do 60 kg) i Ademira Trbalića od Tome Čizmića (do 66 kg).

Rezultat su poravnali Boris Maurović koji je svladao Danijela Kapca (do 73 kg) i Dominik Družeta koji je bio bolji od Josipa Međugorca (do 81 kg), da bi potom Darko Šekuljica izgubio od Denisa Beljića (do 90 kg). S obzirom da se znalo da Lika nema predstavnika u kategoriji +100 kg, o pobjedniku je odlučivala borba u kategoriji do 100 kg u kojoj je Matej Grubiša svladao Luku Ivančevića i s ukupnih 4:3 odveo Istarski borac u finale.

Tu ih je čekao splitski Student. Splićani nisu imali predstavnika u najlakšoj kategoriji i tako su Puljani bez prolijevanja znoja ostvarili prednost od 1:0, koju je poduplao Andrej Del Treppo pobjedom nad Mislavom Krčekom (do 66 kg). Uslijedio je poraz Maurovića od Denisa Bečića (do 73 kg), nakon čega je treći bod Istarskom borcu donio Družeta koji je bio uvjerljiv protiv Marka Kumrića (do 81 kg).

Šekuljica se nije uspio oduprijeti najboljem hrvatskom judašu Tomislavu Marijanoviću (do 90 kg), potom je Grubiša pokleknuo u srazu s Ivanom Tavrom (do 100) i tako se osvajač Kupa odlučivao u "okršaju kolosa". Tu je Damir Islambašić za protivnika imao Marijana Urlića koji mu je pružio dobar otpor, no minutu prije kraja borbe uslijedilo je bacanje nakon kojeg je Islambašić u parteru okončao borbu i pulsko je slavlje moglo započeti. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter