Pulskim gimnazijalcima pružena psihološka pomoć

Škola je nakon tragedije pokrenula postupke pružanja psihološke pomoći (M. MIJOŠEK)
Škola je nakon tragedije pokrenula postupke pružanja psihološke pomoći (M. MIJOŠEK)

Nakon tragične smrti dviju učenica 3. d razreda, Francesce Šuran i Elene Đurić, nastava u pulskoj Gimnaziji jučer je ponovno normalizirana, no učenicima kao ni njihovim profesorima nije bilo nimalo lako proći kroz školska vrata i opet sjesti u učionice. Na ulazu u školu još su gorjele svijeće, a na zgradi u znak žalosti i dalje je bila izvješena crna zastava.

U utorak je Gimnazija proglasila dan žalosti i nije bilo nastave, a nakon komemoracije, dodatna trauma učenicima iz istog razreda koji su pohađale Francesca i Elena svakako je bila što su nakon posljednjeg ispraćaja Francesce u Fažani, sve ponovno morali proživjeti i jučer, kada je pokopana Elena.

Ravnateljica Gimnazije Branka Antunović Piton potvrdila nam je da je nastava u srijedu normalno počela, a jedino učenici 3. d nisu imali školu.

- Oni nisu bili na nastavi jer su se našli sa svojom razrednicom kako bi bili zajedno. U svakom slučaju, nastavni proces će se tako organizirati da se uključe sve redovne aktivnosti, uvažavajući pritom cijelu ovu tešku situaciju. Učenici će biti pošteđeni i do kraja polugodišta, ako bude potrebno. Jednostavno, mi ne možemo znati kako će bilo tko od njih ili profesora reagirati u određenom trenutku, kazala je ravnateljica.

Škola je nakon ove stravične tragedije odmah pokrenula postupke pružanja psihološke pomoći učenicima, profesorima i roditeljima. Na čelu stručnog tima je psihologinja Strukovne škole Davorka Glavina Stanković, koja je potvrdila da cijeli taj postupak ima svoju proceduru, te je prvo održana sjednica nastavničkog vijeća, a potom kreću razgovori s učenicima i roditeljima. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter