Pulskim boksacima najviše priznanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tridesetidva boksaca iz 17 hrvatskih klubova nastupila su u subotu na drugom izdanju Memorijala Mate Parlov, koji je pred tristotinjak gledatelja održan u hramu pulskog boksa, Pattinaggiu.

Održano je tako 16 borbi u kojima je viden solidan boks, a najviše pobjeda imali su pulski boksaci, cak cetiri. Redom su pobjedivali kadet Marko Opšivac (do 75 kg) te seniori Amar Obic (do 64 kg), Mirsad Ahmeti (do 56 kg) i Manuel Smoljan (do 75 kilograma) dok je jedino junior Lorenco Orlic (do 69 kg) od pulskih boksaca morao priznati pobjedu suparniku.

U memorijalnoj borbi, onoj u poluteškoj kategoriji u kojoj je svjetskim ringovima dominirao Mate Parlov Tomislav Planinic iz Kralja Tomislava nadjacao je Cvitka Milkovica iz splitskog Marjana.

Žiri u kojem su bili nekadašnji Parlovljev trener Aldo Buršic, predsjednik HBS-a Ante Vicevic i predsjednik BK Pule Pero Tadic za najboljeg boksaca revije proglasio je Ammara Obica dok je Mirsad Ahmeti izabran za najboljeg tehnicara. Najborbeniji par sacinjavali su Manuel Smoljan (Pula) i Joško Malenica (Salona) koji su se okušali u kategoriji do 75 kg. Za najboljeg kadeta izabran je Robert Basara (Tigar iz Karlovca), za najboljeg juniora Marin Mindoljevic (Marjan).



Druga pobjeda Bajrektarevica

Mirzet Bajrektarevic došao je u Pattinaggiu do druge profesionalne pobjede u isto toliko meceva nakon što je predajom u cetvrtoj rundi svladao Nikolu Matica iz BiH koji je u Pulu došao s omjerom od 4 pobjede i 13 poraza.
- Ova je borba bila zahtjevnija nego prva jer je Matic u Pulu došao boksati. Sve je išlo predvidenim tijekom, u prvoj sam rundi malo ispitivao protivnika i onda sam krenuo agresivnije u napad. Kad ce sljedeca borba? Ne znam, sve ovisi o sponzorima, kazao je Bajrektarevic nakon meca. (Giuliano LIBANORE; snimio Saša MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter