Pulski veslači četvrti u Hrvatskoj

Ivan Piton i Patrik Prnjak (D. ŠTIFANIĆ)
Ivan Piton i Patrik Prnjak (D. ŠTIFANIĆ)

Veslačice i veslači Istre pobjednici su otvorenog prvenstva Istarske županije na ergometrima održanog jučer u prostorijama pulskog kluba. U konkurenciji stotinjak natjecatelja iz četiri kluba Puljani su pobijedili pred Medulincima i Rovinjcima te tako pobijedili na natjecanju koje su organizirali SSIŽ i VS Istre.

Kad počnu natjecanja na ergometrima to je najbolji znak da su veslači uvukli vesla u hangare i da im umjesto odlaska u čamce slijedi razdoblje druženja s utezima, ergometrima te trčanje. Tako je i subotnje županijsko prvenstvo na ergometrima označilo kraj duge i naporne veslačke sezone kojom se u Istri s pravom ponose. Brojni uspješni rezultati na međunarodnim i lokalnim regatama, u Kupu Miljenka Finderlea, kao i reprezentativni nastupi na velikim natjecanjima samo su uvod u ključno natjecanje - prvenstvo Hrvatske. A tamo su pulski veslači i veslačice ostvarili sjajne rezultate. Nikad bolje.

- Izuzetno sam zadovoljan sezonom koju ostavljamo za sobom. Nismo ni sanjali da ćemo na prvenstvu Hrvatske biti ukupno četvrti klub i da ćemo iza sebe ostaviti velike klubove poput splitskog Gusara i zadarskog Jadrana koji imaju višestruko veći proračun od našeg, rekao je trener Istre Elvis Orbanić. - Osvojili smo dva pojedinačna naslova, onaj u dvojcu s kormilarom koji su obranili Ivan Piton i Patrik Prnjak s kormilarom Poropatom, te onaj četverca s kormilarom juniora A u sastavu Vrbanić, Pavlišić, Mračević, Gjekaj i kormilar Poropat. Osvojili smo i četiri srebra i broncu i imali još četiri kadetska finala, što znači da u klubu imamo osiguranu budućnost i za narednih četiri-pet godina, odnosno da je pred nama svijetla budućnost. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter