Pulski velikani ringa: Turnir u čast legendama

Mirzet Bajrektarević u subotu će boksati šesti profesionaln
Mirzet Bajrektarević u subotu će boksati šesti profesionaln

Pattinaggio će u subotu, s početkom u 18 sati, biti domaćin boksačkoj reviji "Pulski velikani ringa". Organizator, BK Pula, za prvo izdanje jednodnevne revije koja se održava u čast boksačkim legendama našeg grada, živim i onima koji više nisu među nama, planiraju upriličiti 13 borbi, 12 amaterskih i jednu profesionalnu. Među amaterima bit će jedan kadetski meč u trajanju 3x2 minute, te tri juniorska i osam seniorskih koji su predviđeni da traju 3x3 minute. Domaćin će u amaterskom dijelu imati šest predstavnika.

U mlađim uzrastima to će biti kadet Adrian Ambrožić koji će odmjeriti snagu s Lukom Hunićem iz Sesveta (do 57 kg) te juniori Toni Kliman (do 64 kg) i Ilija Jozepović (do 81 kg), čiji će protivnici biti Mateo Pejić (Kralj Tomislav) i Kristijan Gogić (Sesvete). Kod seniora će pulske boje braniti Ante Grgić i Sanjin Pol Vrgoč (oba do 75 kg) te Marko Čalić (do 91 kg), a njihovi protivnici bit će Josip Krsnik (Velika Gorica) te dvojica boksača Slavije iz Banja Luke, Danijel Topalović i Marko Čolić. Dvojicu predstavnika imat će i Rovinj, juniora Marka Opšivača koji će u kategoriji do 75 kg ukrstiti rukavice s Josipom Žižićem (Sinj) te seniora Manuela Smoljana kojem će u istoj kategoriji protivnik biti Leon Vuković (Lokomotiva).

- Očekujem odličan turnir, rekao je Dorian Čalić, trener Pule. - Borci koji dolaze su svi odreda kvalitetni boksači i gledatelji će imati što da vide. To se posebno odnosi na dvojicu Banjalučana koji će se suprotstaviti našim najboljim predstavnicima, a koji su na nedavno održanom memorijalu "Radovan Bisić" slavili u svojim kategorijama.

Organizatori su pripremili i prigodna priznanja, pa će tako biti proglašen najbolji borac turnira, najbolji tehničar, najmlađi pobjednik i najborbeniji par, a usto će klub iz kojeg dolazi najuspješniji borac primiti veliki prelazni pehar. Nagradu će dobiti i Sinjanin Martin Tadić, boksački sudac koji je bio jedini hrvatski predstavnik na OI u Londonu, barem što se plemenite vještine tiče. Kad se priznanja podjele, na ring će izići Mirzet Bajrektarević, pulski poluteškaš, koji će na domaćem ringu odraditi svoju šestu profesionalnu borbu u kojoj će tražiti šestu pobjedu. Ona je predviđena da traje 6x3 minute, a protivnik će mu biti Elvir Behlulović iz BiH.

- Ne znam previše o protivniku, osim činjenice da se radi o svestranom i iskusnom borcu. Kako se radi o prestige meču, Behlulović će biti četiri-pet kilograma teži od mene, no to me previše ne zabrinjava. Uzdat ću se u svoju brzinu te ću se, uz očekivanu potporu s tribina, truditi da on ne dočeka kraj šestu rundu - rekao je Mirzet Bajrektarević, dodavši da planiraju pravi spektakl tijekom kojeg će dvorana biti u mraku, a samo ring osvijetljen. Cijena ulaznice bit će simboličnih deset kuna i organizatori pozivaju sve ljubitelje boksa da u subotu navrate u Pattinaggio i svojim dolaskom uveličaju ovu reviju. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter