Pulski velikani ringa napunili Pattinaggio

Marko Čalić lako je izašao na kraj s Darkom Pircom
Marko Čalić lako je izašao na kraj s Darkom Pircom

Pulski Pattinaggio opet je poprimio boksački štih. U sportskom hramu najvećeg istarskog grada jučer je održano drugo izdanje boksačke revije "Pulski velikani ringa", koju je Boksački klub Pula pokrenuo prošle godine ne bi li se na jednom mjestu odala počast svim majstorima "plemenite vještine" koji su kroz ovaj sport, diljem Hrvatske, Jugoslavije, Europe i svijeta, pronosili svoje i ime svoga grada.

Ljubitelji boksa, njih 200-tinjak koji su navratili do Pattinaggia, mogli su ukupno vidjeti 16 borbi - šest mlađekadetskih, četiri kadetske, jednu juniorsku i pet seniorskih. Nastupila su 32 boksača svih uzrasta iz 15 hrvatskih klubova, a boje naše županije branilo je pet članova Pule i tri člana Rovinja.

U uzrastu mlađih kadeta Puljanin Diego Mamić je u kategoriji do 30 kg svladao Josipa Pavlekovića, člana Davida iz Koprivnice, dok je njegov klupski vršnjak Leon Tomić u kategoriji do 60 kg poražen od Riječanina Besnika Orace. Pulski junior Toni Kliman je u kategoriji do 75 kg zbog ozljede ramena u trećoj rundi bio prisiljen predati borbu Osječaninu Zvonimiru Rebolji, dok je rovinjski mlađi kadet Erik Mišan u kategoriji do 69 kg morao priznati primat Mladenu Sobjeslavskom, članu zagrebačkog Leonarda.

Kad su "klinci" odradili svoje, na red su došli seniori, pet borbi u kojima boksači nisu nosili zaštitne kacige i koji su digli publiku na noge. U četiri od njih pet nastupili su istarski predstavnici i pritom upisali tri pobjede, dok je jedini poraz ubilježio Dean Fatorić.

U okršaju kolosa, kategoriji +91 kg, Rovinježa je prekidom u prvoj rundi porazio Domagoj Prpić, član Delnica, nakon čijeg je jednog razornog krošea sudac u ringu ispravno zaključio da bi bilo bolje Fatorića poštedjeti težih posljedica. Njegov klupski kolega Bojan Mišković je u bespoštednoj borbi kategorije do 91 kg svladao Marina Mindoljevića, člana splitskog Marjana, a do pobjede je stigao i Ilija Jozepović u kategoriji do 81 kg.

Puljanin je već u prvoj rundi u kategoriji do 81 kg prisilio suca u ringu da broji njegovom protivniku, Matiji Topiću iz koprivničkog Davida, a kad je to još jednom ponovio u trećoj rundi, suci nisu imali pretežak posao da proglase pobjednika.

U šlageru večeri, posljednjoj borbi revije, Puljanin Marko Čalić je u kategoriji do 91 kg svladao Darka Pirca iz Delnica. Hrabro je Pirc ušao u okršaj s petoplasiranim boksačem s nedavno održane svjetske smotre, no Čalićeva kvaliteta došla je brzo do izražaja i premda je Pirc preživio borbu bez većih ožiljaka, uz samo jedno brojanje neposredno pred sam kraj dvoboja, ni u jednom trenutku nije došlo u pitanje kome će pripasti titula pobjednika.

Revija je okončana podjelom pojedinačnih nagrada. Marko Čalić proglašen je najboljim boksačem, Bojan Mišković najboljim tehničarom, najborbeniji par su Ilija Jozepović i Matija Topić, dok je Diego Mamić najmlađi pobjednik. (I. CEROVAC, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter